L'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales ha avançat la seva tornada a Espanya des de la República Dominicana i està previst que aterri durant el matí d'aquest dimecres a l'aeroport madrileny d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas, segons han detallat fonts del cas a Europa Press. Està previst que Rubiales arribi a Madrid cap a les 11 hores, quan serà detingut per agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil per la investigació que afecta la seva etapa al capdavant de la Reial Federació Espanyola de Futbol i que indaga irregularitats, en els contractes per jugar la Supercopa d'Espanya de futbol a l'Aràbia Saudita.

La defensa de l'expresident de la RFEF va informar inicialment la jutgessa d'instrucció del cas que Luis Rubiales tenia previst tornar a Espanya des de la República Dominicana el pròxim dissabte 6 d'abril, al·legant que es trobava "a plena i total disposició" del jutjat i que podria "tornar anteriorment a aquesta data si així s'estimés necessari i si fos requerit per a això". La tornada de Rubiales es produeix després que aquest dilluns agents de la Guàrdia Civil duguessin a terme un registre a l'allotjament de l'expresident de la RFEF a Punta Cana per ordre de la jutgessa, i en el qual es va apoderar del telèfon mòbil i una tauleta del mateix expresident de la RFEF.

Rubiales assegura que les acusacions són mentida

La tornada de Rubiales coincideix amb l'entrevista que emetrà aquest dimecres La Sexta, en la qual nega haver rebut comissions durant la seva etapa al capdavant de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), assegurant que els diners que tenia en els seus comptes són fruit del seu treball. "Estic avui aquí per dir que és mentida que jo hagi cobrat comissions amb pisos aquí (República Dominicana). Que és mentida que tingui un equip de beisbol (...), que hagi fet un pelotazo a Cap Verd o que tingui terrenys per a la construcció d'hotels a l'Aràbia Saudita", ha defensat en l'avanç de l'entrevista a l'expresident de la RFEF. Quant als àudios revelats de converses entre ell i l'exfutbolista i amic, Javier Martín, més conegut com a Nené, en els quals parlen de les possibilitats de realitzar negocis, Rubiales s'ha justificat al·legant que ser president de la RFEF no implica viure en "una bombolla". "Si demà un periodista va a un país, coneix un amic que té hotels i li diu aquí es pot invertir" crec que és el normal del món", afirma en l'entrevista.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!