La jutgessa que investiga presumptes irregularitats en els contractes de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) en els últims 5 anys, durant l'etapa en què Luis Rubiales dirigia l'organisme, ha acordat el bloqueig de més de 50 comptes bancaris dels investigats, tres del mateix Rubiales, a qui també ha embargat un Mercesdes GLB de color blanc. La titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Majadahonda (Madrid) va accedir al bloqueig d'aquests productes financers a petició de la Guàrdia Civil i amb l'objectiu de "garantir les possibles" responsabilitats econòmiques derivades dels delictes que s'imputen als investigats, com ara administració deslleial o corrupció en els negocis. A la seva interlocutòria, del 19 de març passat i al qual ha tingut accés EFE, la magistrada reconeix que no s'han quantificat "els perjudicis econòmics" o "l'import de les presumptes comissions il·legals", però apunta que al llarg de la causa sí que s'ha determinat "l'import de la comissió percebuda" pel contracte per al trasllat de la Supercopa a l'Aràbia Saudita, de 4 milions d'euros anuals, que "cal assegurar". Així, ha considerat "imprescindible" fer aquests embargaments preventius, que en el cas dels comptes bancaris no impedeix el pagament de despeses corrents, com ara préstecs o rebuts. 

En total s'han bloquejat 52 comptes bancaris, dels quals tres pertanyen a Rubiales; tres més al seu amic i exfutbolista Francisco Javier Martín, més conegut com a Nené, al qual també se li han bloquejat comptes de societats vinculades a ell. A l'exassessor jurídic de l'RFEF, Tomás González Cueto, li n'han bloquejat nou més, i al responsable de Fuconsa, Francisco Oliva Juárez, més d'una desena. També ha embargat una sèrie de béns, entre ells un Mercedes de Rubiales i un Porsche Macán i un altre Mercedes a una empresa administrada per Nené. A més, ha prohibit als investigats disposar de 28 finques de les quals són propietaris. 

Requeriment de documentació 

La magistrada també ha requerit documentació a diversos bufets, entitats i societats, entre elles la Conselleria de Turisme d'Andalusia, perquè lliuri tot allò relacionat amb els convenis amb l'RFEF per a la celebració de la Supercopa d'Espanya de la temporada 2021/2022, per a la disputa en aquesta comunitat autònoma de 24 partits de les seleccions espanyoles de futbol, i per allotjar-hi la final de la Copa del Rei en dues temporades. La jutgessa també demana l'acord del 2021 del Consell de Govern de la Junta d'Andalusia pel qual s'autoritzava una concessió d'una subvenció excepcional de 4,9 milions d'euros a la societat Estadio de la Cartuja SA per a adequar aquest estadi per als partits de la UEFA Euro 2020.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!