L'expresident de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales ha negat haver cobrat comissions durant la seva etapa davant d'aquesta institució. "Mai he cobrat una comissió", ha sentenciat Rubiales en una entrevista a El Objectivo a laSexta, on ha trencat el silenci que ha mantingut d'ençà que va esclatar el cas. L'entrevista va ser gravada un dia abans que retornés a l'Estat espanyol des de la República Dominicana, entre gran expectació. 

"Han estat detingudes moltes persones en què confio. Si algú ha comès un error, dubto que ningú hagi comès una irregularitat", ha afirmat l'expresident de la RFEF, qui insisteix no haver-se embutxacat comissions durant la seva estada al capdavant de l'entitat. Rubiales va negar les greus acusacions basades en investigacions de la Guàrdia Civil de corrupció en els negocis, administració deslleial, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. "Haurem d'aclarir els dubtes, no qüestionaré les forces d'ordre públic. No tenim el sumari. He patit 70 querelles, he estat en situacions molt complicades", ha sentenciat. 

Rubiales s'ha presentat com una víctima, ja que ha assegurat que se'l persegueix a ell i els seus socis i se n'ha hagut d'anar de l'Estat per poder fer negoci. "No em deixen guanyar-me la vida. He tingut una sanció. Al món del futbol no em deixen i fora tampoc. He patit un acarnissament mediàtic tan gran que era impossible treballar a Espanya, ni a Àsia". En això se sustenta la seva marxa a la República Dominicana sobre la que afirma: "Jo tenia uns estalvis de tota una vida. Mai en la meva vida he cobrat una comissió. El sumari està sota secret. No s'ha comunicat. Si s'està investigant que hi hagi presumpció d'innocència. Ho aclariré tot"

Ni Piqué, ni Aràbia Saudita

Rubiales, president de la RFEF entre el 2018 i el 2023, també ha negat irregularitats en els contractes amb l'estadi de la Cartuja ni en l'adjudicació de la Supercopa d'Espanya a Aràbia Saudita. "Mai (vaig rebre pagaments). Es posa en un context que m'emporto alguna cosa. Corrent demolidor contra gent que no s'ha demostrat res. Quin problema hi ha en dir a un empresari que aquí pot construir hotels", ha afirmat.

"Va ser Kosmos (l'empresa de Gerard Piqué, també investigat) qui va portar Aràbia Saudita. Quan hi ha una denúncia t'imputen. És fals que triéssim aquesta oferta havent-n'hi una altra millor. Hi ha denúncies, hi ha gent fustigant i caldrà aclarir les coses. Si és veritat que ens han gravat veuran que jo no m'he emportat cap comissió de Piqué. Ni m'ha ofert res ni m'he emportat res", ha afegit.

La seva relació amb Nene

A més del nom de Rubiales, un altre actor comú en aquest cas ha estat el de Francisco Javier Martín Alcaide, anomenat Nene, l'exfutbolista i empresari va arribar a ser un home de confiança de l'expresident de la RFEF i ara està investigat en diverses trames. "Al Nene el conec des de fa 30 anys, a ell i a la seva dona, una família que estimo molt. Sento enormement pel que estan passant, no entenc per què, suposo que per ser un dels meus amics. És un empresari de llarg recorregut en hotels, en construcció. Ell està aconsellat pel seu advocat, però en cap cas no m'ha donat diners d'una obra. Aquí estàvem intentant fer negocis junts, però és impossible, no puc ni pagar una coca-cola. Tinc els meus comptes bloquejats, sense haver-se demostrat que he fet res. Els comptes me'ls han bloquejat fa un dia els d'aquí i els d'Espanya fa quatre o cinc dies", ha explicat i s'ha deslligat de possibles negocis en comú.

Sobre el cas de Jenni Hermoso

Rubiales també s'ha mostrat confiat en el fet que no es podrà demostrar que ni ell ni el seu equip va coaccionar Jenni Hermoso després del petó forçat. L'expresident de la RFEF ha afirmat que només va conversar amb ella a l'avió durant 10 o 15 segons" i titlla Hermoso de "manipuladora". Si allò és una coacció, qualsevol conversa entre persones ho és", ha sentenciat. 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!