El cercle sobre Luis Rubiales es va tancant a mesura que les seves presumptes pràctiques il·lícites van sortint a la llum pública. De moment, han estat set les persones detingudes per la causa oberta pel jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Majadahonda, per la querella que va presentar el 30 de maig del 2022 l’Associació Transparencia y Democracia en el Deporte, que presideix Miguel Ángel Galán, a la recerca de contractes presumptament irregulars en els darrers anys, en el marc de l’anomenat cas Supercopa Files. La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) té ordres de la Fiscalia Anticorrupció de detenir Rubiales, i el seu millor amic, Francisco Javier Martínez Alcaide, més conegut com Nene dels seus temps de futbolista del Granada, CEO dels hotels Urban Dream, tan aviat com posin el peu en l’aeroport de Barajas procedents de la República Dominicana, on tots dos es troben des de fa un mes per motius laborals. La jutgessa que instrueix el cas, Delia Rodrigo, investiga diferents fronts de la investigació, entre ells, els negocis que presumptament van emprendre plegats Rubiales i Nene, mentre el primer era president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), aprofitant la influència del seu càrrec, i amb els que ha pogut incórrer en un presumpte delicte de desviació de capitals.

Nous àudios comprometedors

Segons es desprèn de diferents àudios als quals ha tingut accés El Confidencial, els investigadors sospiten que Rubiales hauria aprofitat els seus contactes i el càrrec de president de la RFEF per posar en marxa diferents negocis en la República Dominicana i en l’Aràbia Saudí, on es va traslladar la Supercopa d’Espanya amb la intermediació de Kosmos, l’empresa de Gerard Piqué. Rubiales s’hauria confabulat amb el seu amic Nene, exfutbolista i empresari, CEO dels hotels Urban Dream i presumptament va utilitzar les seves empreses per desviar fons de la federació. Un dels àudios relacionats demostra com Rubiales informa Nene dels plans dels saudís de convertir la seva costa del Mar Roig en un pol turístic. “Et diré una cosa: aquí sí que hi ha possibilitats, eh? Aquí hi ha possibilitats per venir-nos-en una Setmana Santa o alguna cosa, conec molta gent i aquests volen fer una mena de Mar Carib al nord del Mar Roig. El que passa és que aquí cal venir... I apostar... I pagar... I comprar un munt de terreny... Però aquí sí que hi ha possibilitats”, diu Rubiales.

Segons El Confidencial, l’expresident de la RFEF també va treballar en secret amb Nene en possibles projectes hotelers a la República Dominicana. Els primers dies d'agost del 2020, Rubiales i el seu amic es van veure a la casa de Salobreña (Granada) que alts càrrecs de la RFEF van llogar per fer una festa amb "8 o 10 noies joves", segons va denunciar a la Fiscalia Anticorrupció l’oncle del president de l'organisme, Juan Rubiales.

Dies després de la festa, el 15 d'agost del 2020, a les 21.15 hores, Nene va remetre un altre missatge de veu al dirigent de la RFEF per preguntar per l’operació caribenya a l’Aràbia. L'exfutbolista va parlar en clau, ometent noms propis. El president de la RFEF va respondre celebrant la notícia: "¡Molt bé! A veure si ve aquest noi (...) Seguim en això". Nene li va demanar llavors que fes noves gestions. "Esbrina, porfa, la zona per anar avançant nosaltres i fent estudi", va dir l'exfutbolista. Rubiales, però, va demanar al seu soci que no compartís més informació. "Això cal parlar-ho en persona", va respondre. Uns dies després, Rubiales va anar al despatx de l'advocat Tomás González Cueto, detingut aquest dimecres per l'UCO, per deixar el telèfon mòbil a un expert en tecnologia. Volia que li esborressin tot el contingut del seu terminal per destruir possibles proves en cas que fos detingut en el marc d'alguna investigació judicial com la desenvolupada aquesta setmana per ordre de la jutgessa dels Supercopa Files. Les diligències realitzades en els darrers dos anys per la Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil haurien provat que Rubiales i Nene van continuar fent negocis i que, després de la sortida del primer de la RFEF el setembre passat, s'hauria intensificat aquest vincle utilitzant diners d'origen presumptament irregular.

La trama de La Cartuja i l’assessorament a la Xina

Un altre front que investiga la jutgesa és la trama de La Cartuja, on està implicat un altre dels detinguts, Ángel González Segura, germà de Pedro González Segura, exdirector dels Serveis Jurídics de la RFEF amb Rubiales, persona de màxima confiança de l’expresident i braç executor de Tomás González Cueto, assessor Jurídic extern de la Federació i l’ideòleg dels contractes. Ángel González Segura, juntament amb la seva germana Raquel, dirigeixen l’empresa Grucomsa, que va executar obres de remodelació de l’estadi de Sevilla. Segons El Periódico de España, els germans González Segura van participar en l’assessorament a la federació xinesa de futbol per construir la seva nova ciutat esportiva a Pekín. L’assessorament es va fer en el marc d'un conveni de col·laboració signat entre la RFEF i la federació del país asiàtic en què s'incloïen uns cicles de formació per inspirar els dissenyadors i que prendran com a model la Ciutat del Futbol de Las Rozas, a la Comunitat de Madrid. Aquests acords signats, segons el diari, van ser un dels temes objectes de la investigació per part de l'UCO en el seu registre en la seu federativa d’aquest dimecres.