Què està passant aquest dijous 21 de setembre? Des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats de la jornada. Posa’t al dia amb la selecció de notícies essencials d'avui amb aquest vídeo de menys de dos minuts:

1. El CIS col·loca el PSOE com a clar guanyador d’unes noves eleccions

La darrera enquesta del CIS apunta que, en cas de celebrar-se unes noves eleccions generals, el PSOE les guanyaria de forma clara, situant-se dos punts per sobre del PP.  Així mateix, relega Vox a quarta força, erigint Sumar com a tercera. Pel que fa als partits catalans, Junts quedaria per la mínima per sobre d'Esquerra Republicana amb gairebé un empat.

2. L'independentisme crida a exhibir unitat amb un acte l'1-O a Barcelona

Les entitats independentistes convoquen un acte el proper 1 d'octubre a la plaça Catalunya de Barcelona i fan una crida a exhibir unitat. Els partits estan convidats a assistir-hi, però només hi intervindran els representants de cadascuna de les organitzacions convocants, entre els quals hi ha el president Carles Puigdemont, en la seva condició de president del Consell de la República.

3. El català ja és una llengua de primera al Congrés

El Congrés dels Diputats aprova oficialment la reforma del reglament que permet emprar-hi amb plena normalitat el català, l’aranès, el basc i el gallec. Els 180 vots a favor del PSOE, Sumar, Esquerra, Junts, Bildu, PNB, BNG i Coalició Canària s’han imposat als 170 vots en contra de PP, Vox i UPN. L’anècdota del dia? Un diputat del PP que s'ha equivocat a l'hora de votar...

4. Productes menstruals gratuïts a partir del 2024

Les farmàcies catalanes distribuiran productes menstruals gratuïts a partir de 2024. Seran productes reutilitzables, és a dir, copes menstruals, calces absorbents i compreses de tela. La mesura arribarà potencialment a 2,5 milions de persones. A ElNacional.cat t’expliquem com sol·licitar-ho

5. Plugims al nord-est de Catalunya 

Pel que fa al temps, aquesta tarda la nuvolositat anirà en augment i s'anirà tapant el cel progressivament. Arribaran plugims al quadrant nord-est, cap a l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran i els dos Pallars. Demà arriba una nova refrescada general.