Mentre assaborim una regada de pluja ben caiguda a les comarques de la costa de la matinada de dimecres, continua cuinant-se a foc lent un front atlàntic que més d'hora que tard també afectarà Catalunya. Si mirem més enllà del cap de setmana, és per morir-se d'avorriment la configuració anticiclònica que agafarà l'atmosfera fins a finals de setembre. De moment, però, no podem queixar-nos, perquè aquí i allà va plovent cada dia. Dijous, serà el torn de Lleida i divendres, del Pirineu i Girona. De moment res de pluges generals o temporals de tardor, però sí que traurà el nas una massa d'aire fresca que deixarà l'estiu tocat. Ho expliquem tot a continuació i t'ensenyem curioses imatges de cérvols i persones gaudint junts de la calma de la pluja:

 

 

Més núvols que pluja i breu repunt tèrmic

La predicció per a dijous anuncia l'arribada d'un front atlàntic al vespre i nit. Durant el matí farà sol amb pinzellades de núvols prims a tot arreu i predominaran les clarianes. A partir del migdia la nuvolositat anirà en augment i s'anirà tapant el cel progressivament: primer per l'oest i després per les comarques de Barcelona i Girona. Entre la tarda i vespre arribaran plugims al quadrant nord-est, preferentment cap a l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran i els dos Pallars. El vent de l'oest i sud-oest es reforçarà a bona part del territori i les ràfegues arribaran una mica reescalfades. Seran les responsables d'elevar un parell o tres de graus el termòmetre, el que se'n diu una pujada de ràbia de temperatura. La caloreta tindrà les hores comptades perquè divendres arribarà una bona refrescada.

Cap de setmana de tardor: prepareu la roba d'entretemps

Divendres, després del front, entrarà una massa d'aire fresc que farà créixer nuvolades allà on no bufi el vent, és a dir, a les comarques de Girona, Barcelona i el nord. Possibles ruixats i tempestes amb calamarsa entre Barcelona, Girona i el Pirineu. A la meitat oest farà més sol a causa del vent de mestral que escombrarà la nuvolositat. Caiguda lliure de la temperatura que serà entre 5 a 10 graus més baixa que dijous i la mínima es donarà a la mitjanit, quan més es notarà la refrescada. El cap de setmana presentarà una millora del temps incompleta perquè farà molt sol i no plourà, però encara bufarà fort vent de mestral i tramuntana als dos extrems amb ràfegues de 80 a 100 km/h: poseu-vos pedres a les butxaques! La temperatura tocarà fons la matinada de dissabte a la costa i la matinada de diumenge a l'interior i el Pirineu amb una sensació de plena tardor que ens farà treure de l'armari el jersei i la roba de màniga llarga.