La Comandància de la Guàrdia Civil de Ceuta ha confirmat que un cos sense vida ha aparegut a la platja de Tarajal que, segons sembla, correspon a un dels milers de persones que van intentar nadar per arribar a Ceuta des del Marroc. Es tracta de la segona víctima després que es localitzés una altra el passat dilluns.

El cos ha sigut localitzat a les 17:45 h, i s'ha pogut recuperar molt a prop de vora del mar, tot i que els serveis d'emergència no han pogut fer res per reanimar-lo. Encara queda per confirmar que efectivament es tracti d'un dels 8.000 migrants que van intentar travessar la frontera.

Amnistia Internacional contra la violència de l'Exèrcit

Enmig de la crisi, Amnistia Internacional ha denunciat les pràctiques violentes de l'Exèrcit i els cossos de seguretat a Ceuta. Segons l'entitat s'ha "infligit violència" contra les més de 8.000 persones que han entrat de forma irregular des de Marroc. L'ONG també critica l'actitud dels dos governs, els quals considera que estan fent servir els migrants com "peons en un joc polític", segons informa l'ACN.  

L'organització reclama que s'obri una investigació davant del presumpte ús de la violència per part dels cossos de seguretatVirgínia Álvarez, responsable de Política Interior i investigadora d'Amnistia Internacional Espanya, ha declarat: "No podem acceptar que les forces espanyoles estiguin apallissant la gent, adolescents inclosos. Encara que els funcionaris de fronteres sí que van proporcionar assistència d'emergència, els abusos són intolerables".

Crítica a Europa 

Amnistia acusa la Unió Europea de donar suport a les males pràctiques espanyoles. "Els dirigents europeus es van apressar a donar suport a Espanya i dir que les fronteres espanyoles són fronteres de la UE. Per aquesta regla de tres, els abusos espanyols són també abusos de la UE", recullen a la seva web. 

Continua la tensió entre Espanya i el Marroc

Per la seva banda, un alt diplomàtic del Marroc ha negat que la crisi entre seu país i Espanya sigui una crisi migratòria. Segons ell, no té cap relació amb l'entrada de milers de migrants a Ceuta entre dilluns i dimarts, sinó que gira entorn l'acollida de Ghali

En aquest sentit, El govern marroquí ha reclamat al govern de Pedro Sánchez "actes" que vagin més enllà de "copets a l'esquena".

 

La Guàrdia Civil reanima migrant a Ceuta / Nicolas Tomás