Una de les jornades migratòries més crítiques dels últims anys a Ceuta. Així ha qualificat la delegació del govern espanyol l'arribada de més de 2.000 persones des del Marroc que ha desbordat els centres d'aquesta ciutat autònoma destinats a migrants. Des de la matinada d'aquest dilluns, milers de persones han arribat nedant a les costes de Ceuta i les autoritats calculen que a prop d'uns 300 podrien ser menors.

L'arribada de tantes persones en tan poc temps han desbordat la capacitat d'acollida de la nau industrial del Tarajal, on els migrants han de guardar la quarantena per la Covid-19.

En espera de les proves per determinar quins són menors

Les entrades han començat poc després de les 2:00 de la matinada per la zona de Benzú, en l'extrem nord del perímetre fronterer de 8,2 quilòmetres de longitud que separa la ciutat autònoma del Regne alauita. Al voltant de setanta homes, dones i nens han entrat a la localitat espanyola envoltant l'espigó que avança uns quants metres sobre aigües. Més tard, durant les primeres hores del matí, les entrades s'han repetit també per l'espigó del Tarajal.

EuropaPress / grup especial activitats subacuaticas geas guàrdia civil rescata dona

Des de la matinada d'aquest dilluns, milers de persones han arribat nedant a les costes de Ceuta. / Europa Press

La delegació del govern espanyol a Ceuta calcula que diversos centenars dels migrants podrien ser menors, però encara estan pendents de les proves osteomètriques per determinar quins superen la majoria d'edat i quins no. Fonts de la Delegació han explicat a Europa Press que les entrades irregulars d'aquest dilluns s'han posat en coneixement dels ministeris d'Interior i Afers Exteriors, que al seu torn han establert contactes amb les autoritats marroquines per coordinar una resposta que de moment es desconeix si passarà també per l'expulsió immediata dels migrants.

Les arribades han continuat durant la tarda

Durant la tarda d'aquest dilluns, més de 500 marroquins han entrat aquesta tarda a Ceuta vorejant l'espigó fronterer del Tarajal. La majoria dels marroquins han accedit a Ceuta caminant, vorejant l'espigó, encara que alguns s'han llançat al mar per entrar nedo, segons ha pogut comprovar Efe.

En la banda marroquina, nombroses persones continuen al costat de la frontera amb la intenció d'entrar a Ceuta.

 

Imatge principal: Diverses persones arriben a Tarajal, Ceuta, nedant des del Marroc. / Efe