A Fernández Díaz se li acumulen els problemes. L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, demana 41 anys de presó pel seu antic company de partit, l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz. En l'escrit d'acusació remès a l'Audiència Nacional en el marc del cas Villarejo, Bárcenas parla d'una operació parapolicial orquestrada per l'exministre i el qui va ser la seva mà dreta, Francisco Martínez, per suposadament espiar-lo entre 2012 i 2015 per aconseguir informació delicada sobre el partit. A més, considera que estan relacionats amb el fals sacerdot que va assaltar casa seva i els va amenaçar a punta de pistola per recuperar documents del PP.

Operació paramilitar per protegir el PP

Segons l'escrit d'acusació, els onze acusats "van orquestrar una operació parapolicial al marge de la llei amb la finalitat d'obtenir i destruir la possible informació" que Bárcenas, la seva dona i el seu fill "tinguessin en el seu poder que pogués afectar el Partit Popular" i que es pogués utilitzar en el cas Gürtel, trama de corrupció que en aquell moment estava sent investigada a l'Audiència Nacional i pel qual ell mateix està complint condemna. L'exsecretari d'Estat Francisco Martínez, segons la tesi de Bárcenas, va ser qui "va assumir la coordinació de l'operació il·lícita per indicació" de l'exministre, i qui va encarregar la planificació i desenvolupament al llavors número dos de la Policia, Eugenio Pino. El text també diu que en els anys en què es va desplegar l'operació, l'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal i el seu marit es van reunir en diverses ocasions amb l'excomissari de la policia espanyola, José Manuel Villarejo, que "els anava informant de com anava l'operació parapolicial". Segons Bárcenas, Fernández Díaz "estava al corrent de tots els moviments de l'operatiu", que va consistir en vigilàncies, seguiments i fins i tot el clonat de telèfons, i que va culminar, diu, amb la localització i confiscació de la documentació que buscaven.

Segrestats i amenaçats per un fals sacerdot

La família inclou en la seva acusació l'assalt a casa seva l'octubre de 2013, quan Luis Bárcenas estava a la presó preventiva, un episodi que qualifiquen de "segrest executat per Enrique Olivares", qui es va fer passar per sacerdot, els va convèncer que volia parlar de la llibertat de Bárcenas i els va emmanillar i amenaçar amb una pistola per obtenir documentació "que pogués enfonsar el govern de la nació". Olivares ja fou condemnat i va morir a principis d'aquest any. A banda de les dures condemnes de presó, la família també exigeix una indemnització "solidària" amb la seva dona i el fill de l'extresorer de 400.000 euros per cap.

La família Bárcenas acusa l'exministre i la cúpula policial d'espionatge

En el text, Bárcenas, la seva dona, Rosalía Iglesias, i el seu fill, el cantant de Taburete, Willy Bárcenas, demanen que l'Audiència Nacional obri un judici oral contra els onze processats pel jutjat central d'instrucció número 6, entre ells l'exministre i el seu secretari d'Estat, a més del seu antic xofer, element col·laborador clau, i bona part de la cúpula policial d'aquell moment, que inclou l'excomissari Villarejo. L'escrit d'acusació que firma l'advocada Marta Giménez-Cassina, els assenyala per un delicte d'associació il·lícita i els considera cooperadors necessaris de l'assalt que van patir a casa seva. Entre els comandaments policials, per als quals també demana 41 anys de presó, figuren l'exdirector adjunt operatiu (DAO) Eugenio Pino; l'excap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) José Luis Olivera; l'inspector Andrés Gómez Gordo, que fou assessor de Cospedal (a ella li demana que testifiqui al judici); l'excap d'Assumptes Interns Marcelino Martín Blas; i els inspectors Bonifacio Díez Sevillano i José Ángel Fuentes Gago. Als tots deu els atribueix haver actuat amb l'agreujant d'aprofitar-se de la seva posició de poder. Per a Sergio Ríos, l'ex-xofer de la família, Bárcenas demana 33 anys de presó i l'acusa d'actuar amb l'agreujant d'abús de confiança a canvi de 2.000 euros al mes a càrrec de fons reservats i d'entrar a la Policia.