L'exministre d'Interior del govern de Rajoy Jorge Fernández Díaz ni s'esforça per dissimular les seves preferències per les idees pròpies de la ultradreta. El qui va ser un dels ideòlegs de l'Operació Catalunya ha escrit un article d'opinió a La Razón, un digital que tampoc amaga la seva ideologia de dretes i espanyolista, on mostra sense cap mena de vergonya ni consideració el suport a la candidata d'extrema dreta a les eleccions italianes del proper diumenge 25 de setembre, Giorgia Meloni. La candidata als comicis pel partit Fratelli d’Italia (Germans d'Itàlia), una de les preferides per convertir-se en primera ministra, ja va començar a despuntar amb 15 anys, quan va començar la seva militància política al Front de la Joventut, la secció juvenil del Moviment Social Italià, un partit polític italià d'ideologia neofeixista fundat el 1946, per simpatitzants de l'exdictador Benito Mussolini. La jove candidata no només és la preferida de molts italians sinó que també ho és de Fernández Díaz.

Eleccions d'Itàlia 2022: qui és qui dels principals candidats
 

L'article d'opinió de Fernández Díaz comença innocentment explicant com unes eleccions com les italianes o les midterm elections dels EUA (eleccions de mig mandat) poden afectar Espanya. Continua amb una defensa de l'oportunitat que creu que seria per als italians tenir, per primera vegada, una primera ministra dona; a partir d'aquí tot deriva cap a una defensa de la ideologia d'extremadreta. "Es tracta d'una líder política qualificada d'ultradreta pels seus rivals i els mitjans de l'esquerra sense arguments convincents per frenar l'auge que recullen totes les enquestes i el pols del carrer", diuen les paraules de l'exministre del PP.  Segons Fernández Díaz, la candidata italiana "transmet convicció i fortalesa amb el seu domini de l'escena i la seva oratòria al servei de la defensa de les seves conviccions sense complexos que la converteixen en un autèntic fenomen polític". 

Fernánez Díaz, desemmascarat

El fet de que se la titlli d'extrema dreta no és perquè sí, el propi Fernández Díaz ens ensenya les proves quan parla de Meloni: "S'ha guanyat un creixent suport per la seva contundent defensa del seu programa electoral incloent l'aposta ferma per una immigració legal i pel seu enfrenament al lobby LGTBI, a la ideologia de gènere, i per la seva defensa de la família natural negant el presumpte dret a adoptar de les parelles del mateix sexe". Si això no és propi de l'extrema dreta, ja podem plegar.

L'Operació Catalunya, de la qual Fenández Díaz és un dels principals artífexs, és una conspiració policial impulsada pel govern espanyol de Mariano Rajoy, que va tenir per objectiu frenar el procés independentista català. La trama va comportar proves falses, manipulació de dades, informes irregulars, agents secrets, filtracions interessades a la premsa i amenaces per obtenir informació confidencial, entre d'altres activitats il·legals. L'operació consistia a investigar i recopilar informació de polítics favorables a la independència de Catalunya sense cap autorització judicial. Per fer-ho, s'utilitzaven dues vies: a través d'una unitat especial i secreta de la policia espanyola, dependent del Ministeri de l'Interior, i també mitjançant l'ambaixada espanyola a Andorra, dependent del Ministeri d'Afers Exteriors.