L'exministre de l'Interior del Partit Popular (PP), Jorge Fernández Díaz, i la seva cúpula política i policial serà processada per una suposada operació il·legal d'espionatge a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas.

Fernández Díaz s'asseurà a la banqueta dels acusats per un suposat intent de sostreure informació a Bárcenas. Els indicis obtinguts durant la instrucció de l'Operació Kitchen són prou sòlids pel magistrat Manuel García Castellón per dur a judici l'exministre de l'Interior del PP i el seu nucli dur, per una operació pagada amb fons reservats i fet a l’esquena del jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruiz, que investigava el finançament il·legal del PP dins del sumari obert de la Gürtel.

Tota la cúpula a judici

El jutge de la Kitchen ha considerat suficients els indicis i ha comunicat portarà a judici Jorge Fernández Díaz, per uns fets produïts entre el juliol de 2013 i juliol de 2015, al seu número dos, Francisco Martínez, secretari de l'Estat de Seguretat, i la cúpula policial de llavors; el director adjunt d'operatiu de la Policia, Eugenio Pino, i el reconegut comissari José Manuel Villarejo, imputat i processat en més d'una trentena d'investigacions on se l'acusa de dirigir una trama policial corrupta per afavorir al Partit Popular.

García Castellón també durà a judici l'inspector Andrés Gómez Gordo, un dels suposats culpables de l'Operació Kitchen que va ser un alt càrrec i assessor de Dolores de Cospedal, en el govern de Castella la Mancha. Cospedal es deslliura i no haurà de declarar com acusada per la suposada operació d'espionatge a l'extresorer del PP.

jorge fernandez diaz GTRESJorge Fernández Díaz. - GTRES

Cospedal i el seu marit es deslliuren

Tot i el seu assessor, l'exsecretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, i el seu marit, l'empresari Ignacio López del Hierro, es deslliuraran d'anar a judici pel cas Kitchen després que el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón hagi donat per conclosa la investigació sobre aquest suposat operatiu orquestrat pel PP i el ministeri de l'Interior per impedir que l'extresorer del partit, Luis Bárcenas, difongués informació que perjudicaria alts càrrecs d'aquesta formació política.

Així ho avança aquest dijous El Confidencial que, esmentant fonts jurídiques coneixedores del cas, apunta que García-Castellón acordarà el sobreseïment per a Cospedal i López del Hierro, que no serien jutjats malgrat que el 2 de juny es va acordar imputar-los per delictes de suborn, malversació i tràfic d'influències. A més, també es deslliuraria de prestar declaració en el judici l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy.

Imatge principal: Jorge Fernández Díaz. - Europa Press