Manuel García-Castellón, jutge de l'Audiència Nacional encarregat de la instrucció del cas Villarejo, rebutjava aquest dimarts investigar María Dolores de Cospedal per l'operació 'Kitchen'. Tot i això, sí que ha decidit crear una nova peça separada per incorporar les informacions publicades en alguns mitjans de comunicació que tenen relació amb la macrocausa anomenada 'Tándem'. Amb tot, eldiario.es publica avui que la Unitat d'Afers Interns de la Policia havia remès a García-Castellón el passat 14 de juny, fa ja tres mesos, un atestat en què analitzava tres dels àudios publicats en els darrers mesos relacionats amb el cas Villarejo, assegurant al jutge que aquests contenien "informació directament relacionada amb la peça 7" del cas Kitchen. 

Aquest informe de la Policia formava part dels arguments que havia presentat Anticorrupció per demanar la declaració de l'exsecretària general del PP com a investigada, una petició que ja ha estat rebutjada. A més, també servia per demanar la declaració de Francisco Martínez, exnúmero dos del ministeri de l'Interior, que en alguns dels àudios publicats en aquestes darreres setmanes parla amb Villarejo i deixa ben clar que Cospedal i Mariano Rajoy tenien consciència de l'operació parapolicial. 

Els àudios analitzats 

Segons revela eldiario.es, en una de les gravacions que Afers Interns ha escollit per intentar demostrar la necessitat d'investigar Cospedal, Villarejo parla a Martínez sobre la seva reunió a Génova on Rajoy li va donar carta blanca perque comencés a "treballar", unes paraules que va pronunciar davant la mateixa Cospedal. Es tracta d'un dels àudios més polèmics que s'han publicat fins ara perquè suposaria la prova de la implicació de Rajoy i del seu coneixement de tot plegat. 

"Els tres arxius precintats han estat objecte de transcripció literal, adjuntats amb el seu contingut íntegre en el present escrit, sense prejudici que s'exposin a continuació algunes de les seves parts més rellevants". Aquestes paraules són de l'inspector cap d'Afers Interns al capdavant de les investigacions del cas Villarejo. 

Comparació dels àudios amb l'agenda 

Tot i aquest informe de la policia, García Castellón ha optat per no investigar Cospedal i formar una nova peça al cas Villarejo, la número 34, en la qual Afers Interns informi sobre les publicacions als mitjans de comunicació on s'han difós els àudios i informació sobre aquest cas. Els agents s'havien esforçat a l'hora de comparar els enregistraments amb les anotacions sobre les mateixes reunions que Villarejo havia fet a la seva agenda, un dels objectes més importants de tot el cas de l'excomissari. En ella hi anotava les seves cites i encàrrecs, però també fets relacionats amb la seva vida personal i familiar.