El cel d'Alaska està recurrentment tintat per les aurores boreals, fet que atreu molts apassionats d'aquest fenomen i turistes. Aquesta nit, els habitants d'Alaska i aficionats a l'observació d'aurores van quedar amb un pam de nas en veure que, sobre les clàssiques cortines d'aquestes llums del nord, hi apareixia una altra aurora espiral. Com si es tractés d'una pel·lícula de ciència-ficció, aquest estrany fenomen va aparèixer al cel, però per què? 

Tot plegat no es deu a un fenomen natural sinó a l'acció humana. Concretament, a l'acció d'un dels humans més rics del món: el multimilionari addicte als mitjans, Elon Musk. Segons publica The Guardian, la causa d'aquesta espiral lluminosa es deu a l'excés de combustible que s'havia alliberat des d'un coet de SpaceX que es va llançar des de Califòrnia unes tres hores abans que aparegués l'aurora. 

Tanmateix, és possible preguntar-se per què aquest fenomen no passa més sovint, ja que, de coets, se'n llencen molts. Tot plegat es deu al fet que, algunes vegades, el combustible dels coets s'ha de llençar, però no sempre. "Quan ho fan a gran altitud, aquest combustible es converteix en gel. I si passa per la llum del sol, quan et trobes a la foscor a la Terra, pots veure'l com una mena de gran núvol, i de vegades és un remolí", ha explicat al diari britànic Don Hampton, professor associat d'investigació a l'Institut Geofísic Fairbanks de la Universitat d'Alaska.

Un fenomen viral 

És un fenomen molt rar, el mateix Hampton afirma haver-lo vist només tres cops a la vida. Si un professional ho ha vist tan poques vegades, és d'esperar que la població general quedés estupefacta. Així ha estat i molts s'han afanyat a capturar aquest moment amb fotografies o vídeos i compartir-los per internet. Són testimonis que mostren un fenomen estrany i impressionant. L'aurora es mou lentament i es va esvaint, però durant unes hores ha sorprès Alaska i tot internet. 

El fracàs de Space X 

El coet que ha deixat la seva empremta al cel d'Alaska perquè es va haver de desfer de l'excés de combustible no estava previst que fos el protagonista de la darrera jornada. Aquest títol requeia sobre la nau Starship de SpaceX, la qual estaria preparada per anar a Mart. Tanmateix, com ja és habitual en els projectes de Space X, la missió s'ha cancel·lat davant la mirada escèptica de tot el món. Un nou fracàs per a una de les companyies de Musk.