Els trolejos, els missatges d'odi i el masclisme prosperen a Twitter sota el lideratge de Musk. Una investigació de la BBC ho destapa després de parlar amb treballadors actuals i altres que han abandonat la companyia, que descriuen l'ambient de treball com a "caòtic", amb Musk rodejat de guàrdies de seguretat en tot moment i amb la supressió de departaments encarregats de "mantenir l'ordre" a la xarxa de l'ocellet. Les fonts consultades han revelat que les funcions destinades a protegir els usuaris dels trols i l'assetjament s'estan convertint en una tasca molt difícil de mantenir. Els dissenyadors de contingut encarregats de les mesures de seguretat han estat acomiadats, motiu pel qual s'ha experimentat un dràstic augment d'episodis d'assetjament i odi, que abans eren eliminats ràpidament pels empleats ara acomiadats. Els treballadors i extreballadors titllen la situació a l'empresa de "caòtica" i comparen l'estat actual de Twitter amb un "edifici en flames".

La investigació de la BBC també ha revelat preocupacions pel que fa a l'augment de continguts que propicien els abusos sexuals infantils i campanyes destinades a restringir la llibertat d'expressió. Les operacions d'influència estrangera, que abans s'eliminaven diàriament, ara passen desapercebudes, segons un treballador que va deixar l'empresa després de l'arribada de Musk, que també afirma que ara és "molt complicat" protegir els usuaris. A més, dades exclusives que ha fet públiques la cadena britànica mostren que l'odi masclista també s'ha propagat sense límits. Un exemple és el cas de personalitats com Andrew Tate, ara empresonat per tràfic de dones, que amb l'arribada de Musk va recuperar el seu compte on difonia missatges masclistes. Les supervivents de violacions també han estat víctimes de comptes que han augmentat la seva activitat després de la compra, el que significa que han estat reinstaurats o creats de nou.

Totes les xarxes socials han estat sota pressió per abordar l'odi en línia i el contingut perjudicial, però sembla que a Twitter això ja no és una prioritat. Un enginyer responsable del codi informàtic que fa funcionar Twitter ha revelat que el caos actual de l'empresa és degut a la gran quantitat de canvis de personal. Almenys la meitat de la plantilla de Twitter ha estat acomiadada o han decidit marxar des que Musk la va adquirir. Això ha provocat que altres equips hagin de centrar la seva atenció en tasques que no els corresponen, cosa que augmenta el risc d'errors i l'efectivitat d'aquestes mesures. L'enginyer creu que Musk no confia en els empleats de Twitter i, per això, ha portat enginyers de Tesla per avaluar el codi d'altres enginyers de Twitter i decidir qui acomiadar en qüestió de dies, una tasca que necessitaria mesos. Aquesta manca de confiança es demostra pel gran nombre de guàrdies de seguretat que acompanyen sempre el magnat dins les oficines, segons expliquen els treballadors.

Lisa Jennings Young, l'antiga cap de disseny de continguts de Twitter, va ser una de les persones especialitzades a introduir característiques dissenyades per protegir els usuaris de l'odi. Fa anys, Twitter era una plataforma on els missatges d'odi proliferaven de manera molt extensa, però afirma que el seu equip havia avançat molt en la limitació d'aquesta situació. Una investigació interna de Twitter sobre aquesta problemàtica, que exposa la BBC, sembla donar suport a aquesta tesi. "No era perfecte en absolut (el sistema per frenar els missatges d'odi), però ho estàvem intentant, i estàvem millorant la plataforma", diu l'antiga treballadora. És la primera vegada que parla públicament de la seva experiència des que va marxar després de la compra per part de Musk. Ara, el seu equip, com molts altres, ha estat dissolt i, tot i que des de fora no es poden apreciar aquests problemes, des de dins de l'empresa veuen com a poc a poc el caos i la desorganització es converteixen en el pa de cada dia.