L'advocada de la primera denunciant de Saül Gordillo, Noemí Martí, ha advertit que "poden sortir més denúncies, però esperem que no". A hores d'ara no té constància de cap altra víctima i espera que no n'hi hagi cap més, ja que la seva clienta "no es troba bé" i "està molt afectada". Així ho ha explicat aquest dissabte a Catalunya Ràdio, després que divendres s'hagi conegut una segona denúncia contra el periodista per agressió sexual. De fet, Martí ha assenyalat que no treballa amb l'advocat de la segona denunciant i que desconeix informació sobre ella.

En cas d'haver-hi més víctimes, l'advocada ha recordat que "un dels principals problemes d'aquestes denúncies és la por" que poden sentir les treballadores agredides. Por a ser acomiadades o a no ser acceptades en un altre lloc de feina, per exemple. És aquí on ha entrat la consellera d'Igualtat, Tània Verge, per "encoratjar les dones a trencar el silenci". "Des del Govern les acompanyarem", ha assegurat Verge, que ha insistit en la importància de trucar al telèfon 900 900 120 de servei d'atenció a les víctimes de violències sexuals. Aquest servei ofereix atenció psicològica i jurídica, així com ajuda per identificar els diferents serveis del Departament d'Igualtat disponibles en el lloc de residència.

Les imatges de les càmeres

La consellera ha destacat que les empreses tenen responsabilitat de tenir un protocol per a aquesta mena de situacions, que "ha de ser un mecanisme de prevenció". En aquest cas, el Principal (del grup de 8TV) ha apartat a Gordillo — però no l'ha fet cessar. Així mateix, el mitjà ha assegurat que "l'empresa ha contactat amb la denunciant per facilitar-li el protocol contra les agressions de la companyia" i "ha contractat un perfil extern per garantir un acompanyament professional a totes les parts implicades". Martí ha confirmat en antena que sí que hi ha hagut un contacte per part de l'empresa amb la denunciant.

El director del Principal va declarar davant dels Mossos i va negar els fets que se l'imputen, alhora que va afegir que anava molt begut durant la nit dels fets. Anar begut pot ser un atenuant, però l'advocada ha remarcat que no basta amb manifestar-ho: Gordillo haurà de demostrar que anava begut. A més, Martí ha indicat que hi ha dos agreujants: la jerarquia i l'edat. És per això que ha avançat que pot haver-hi una condemna de presó, que amb la llei del només sí és sí pot superar els dos anys. També ha dit que encara no han tingut accés a les imatges enregistrades per les càmeres de la Sala Apolo, on van tenir lloc els fets el passat 1 de desembre — en el marc del sopar de Nadal de l'empresa. Aquest accés arribarà quan el cas passi als jutjats.