Els Mossos d’Esquadra han rebut una segona denúncia per agressió sexual presentada contra el director del diari Principal i exdirector de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo. La denúncia, presentada per una altra periodista del seu equip, ha estat avançada per Ser Catalunya. La denúncia, també per delictes sexuals, és la segona que ha rebut la policia catalana contra el periodista del Maresme en les darreres hores. La primera va ser presentada dimarts per una periodista de la redacció del Principal, una jove de 23 anys, per una presumpta agressió sexual durant el sopar de Nadal de l’empresa, el passat 1 de desembre a la Sala Apolo de Barcelona. Aquesta segona denúncia també s'emmarca en la mateixa festa del passat dia 1 de desembre a l'Apolo.

El periodista Saül Gordillo, director del Principal, el diari digital del grup 8TV, va ser citat aquest dijous a la comissaria de Sant Martí dels Mossos d’Esquadra per escoltar la seva declaració. Tot i que no va ser arrestat, va quedar imputat per un delicte d’agressió sexual. No ha transcendit si va arribar a declarar o no, però hi va comparèixer amb un advocat. Segons Ser Catalunya, va negar els fets que se li imputen i va afegir que la nit dels fets anava molt begut. La investigació segueix a l’espera que els Mossos presentin l’atestat complet amb les declaracions i el visionament de les càmeres de seguretat de la sala de festes al jutjat de guàrdia que en tutelarà la investigació.

Segona denúncia contra Saül Gordillo

D’aquesta segona denúncia no se n’han conegut gaires més detalls. Amb la nova llei integral de la llibertat sexual, qualsevol mena de delicte sexual es pot considerar una agressió sexual, i ara caldrà veure quins són concretament els fets denunciats per aquesta segona víctima i quin curs legal té aquesta segona denúncia contra l'exdirector de Catalunya Ràdio i l'ACN, Saül Gordillo.

La primera denúncia: el sopar de Nadal

A falta de conèixer més detalls de la segona denúncia contra el periodista, sí que es va poder saber que la primera, presentada a principi de setmana, es remunta al sopar de Nadal que es va fer el passat 1 de desembre entre les persones que formen part de la redacció del diari Principal. Després del sopar van seguir la festa a la Sala Apolo del Paral·lel de Barcelona, al voltant de les tres de la matinada, quan la periodista va ser atacada, presumptament, pel periodista, que li va fer tocaments greus per sota dels pantalons. En la primera denúncia, l'advocada Noemí Martí, que representa la primera víctima, va demanar incloure a la causa les gravacions de les càmeres de seguretat de la sala. La segona denúncia no està coordinada pel mateix equip legal que la primera, segons ha pogut saber ElNacional.cat.

Després dels fets la jove va demanar ajuda a una companya seva, i mentre patia un atac d'ansietat, va ser acompanyada fins a l'exterior de la sala, on va poder marxar cap a casa amb taxi. L'endemà va ser atesa en un centre mèdic i va ser donada de baixa laboral, i ja no va tornar a la redacció. Des del Principal, el diari que dirigeix Gordillo, van publicar aquest dijous una notícia explicant els fets i assegurant la denunciant per "facilitar-li el protocol contra les agressions de la companyia" i ha contractat un perfil extern per "garantir un acompanyament professional a totes les parts implicades".