El director del diari digital Principal, Saül Gordillo, ha estat citat aquest dijous a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del districte de Sant Martí de Barcelona per a declarar per la denúncia que ahir una treballadora va interposar contra el periodista del Maresme per una presumpta agressió sexual. Gordillo, exdirector de Catalunya Ràdio i de l'ACN, no ha quedat detingut després de comparèixer a la comissaria, acompanyat del seu advocat, però sí que ha quedat investigat per un delicte d’agressió sexual, segons ha avançat Ràdio Barcelona

Els fets investigats es remunten a l'1 de desembre, durant el sopar d’empresa que va fer el grup 8TV, al qual està vinculat Principal, i que va acabar amb una festa a la discoteca Apolo del Paral·lel de Barcelona. Gordillo i altres membres de la redacció hi van anar, i va ser allà on la periodista, segons consta a la denúncia que ha avançat el diari Ara i que han confirmat fonts policials a ElNacional.cat, va rebre tocaments per dins dels pantalons per part del director del mitjà, Saül Gordillo. 

Revisaran les càmeres de seguretat d'Apolo

La jove va ser auxiliada pels seus companys de feina i va patir un atac d’angoixa, tal com també recull el mitjà citat que ha avançat aquesta informació. Finalment, la periodista va decidir presentar la denúncia davant dels Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació que ha arrencat prenent declaració a l’investigat, el periodista Saül Gordillo, i també demanant oficialment accedir a les imatges de les càmeres de seguretat de la sala Apolo de Barcelona, per tal de poder demostrar les acusacions fetes per la jove periodista. El procés d'investigació ara seguirà, quan la denúncia de la jove es judicialitzi i la policia aporti els seus atestats, amb les declaracions de la víctima i també de l'investigat-imputat, el periodista de 52 anys, nascut a Calella (el Maresme). En aquest atestat policial, els Mossos també inclouran un informe detallat amb el visionament de les imatges de les càmeres de seguretat de la sala de festes i també noves declaracions a testimonis, que encara no s'han iniciat. De manera paral·lela, el jutge que rebi l'atestat i la denúncia de la periodista podria també ordenar més diligències.

Presumpta agressió sexual

Els fets es van produir poc abans de les tres de la matinada, quan la periodista del mitjà, que estava a les ordres de Gordillo, va anar a demanar una copa a la barra de l'Apolo. Després dels fets, la jove va allunyar-se plorant i amb dificultats per respirar, i li va explicar tot a una companya. Totes dues van sortir al carrer, perquè es calmés i pogués aclarir els fets, i allà es van congregar tots els companys de redacció que eren a la sala en aquell moment. Després se'n va anar a casa en taxi. L’endemà va anar al CAP i va necessitar assistència psicològica. Aquella setmana li van donar la baixa laboral.

Posició de l'empresa

El diari Principal ha publicat aquest dijous la notícia de la denúncia per agressió sexual a una redactora contra el seu director. La informació detalla que "l'empresa ha contactat la denunciant", és a dir, la redactora de 23 anys a qui Gordillo hauria agredit sexualment "per facilitar-li el protocol contra les agressions de la companyia". A més, assenyala el text, "ha contractat un perfil extern per garantir un acompanyament professional a totes les parts implicades".