L'exdirector de Catalunya Ràdio i actual director del Principal, Saül Gordillo, ha estat denunciat per un delicte d’agressió sexual a una periodista de 23 anys, segons informa el diari Ara. El text de la denúncia, presentada a la comissaria dels Mossos del barri de Sant Martí a Barcelona, afirma que els fets van tenir lloc poc abans de les 3 de la matinada de l’1 de desembre a la sala de festes Apolo de Barcelona, després del sopar d’empresa, i quan demanaven una copa.

"De manera imprevisible i sense adreçar-li cap comentari va començar a agredir-la sexualment i a magrejar-la", afirma el text de la denúncia, que detalla que els tocaments van ser per dins dels pantalons shorts que duia ella. Afegeix que la noia es va quedar paralitzada, bloquejada, perquè es tractava del seu "cap jeràrquic", pràcticament "30 anys més gran" que ella. El text explica que la jove "va entrar en estat de xoc" fins que va aconseguir allunyar-se’n. Va trobar-se una companya i li va explicar el que acabava de passar. Tenia un atac d’ansietat, estava plorant i li costava respirar. A més, no sabia com actuar. La resta d’integrants de la redacció van anar fins on era la jove i van endur-se-la a fora perquè es calmés. "Juro que és veritat", repetia la denunciant sense parar, i va afegir: "Ho deia per a ells, però també per a mi". A la denúncia també consta que els companys la van aconseguir calmar i va marxar en taxi fins a casa. 

Atac d'ansietat i assistència psicològica 

Segons la denúncia, la noia va patir un atac d’ansietat que va durar hores i va necessitar assistència psicològica amb la terapeuta, i li van donar la baixa laboral. En les pitjors hores després de l’episodi viscut, la noia finalment va assumir que aquell fet no podia "determinar la seva vida". I la treballadora va decidir denunciar el que encara és el seu cap, el director del diari digital Principal, un mitjà del grup 8TV que va néixer a l'octubre. El mitjà va assabentar-se dels fets aquest dimarts, segons indica l'Ara. En la denúncia se sol·liciten les imatges enregistrades aquella nit per les càmeres de seguretat de l’interior de la sala on va anar el grup de treballadors per poder confirmar els fets. 

Segons el relat de la jove, durant el trajecte fins a la sala de festes, al taxi, el director del mitjà, de 50 anys, es va asseure al darrere amb la redactora. "N’estic aprenent molt, de tu. M’estic deconstruint", relata ella que va dir-li Gordillo, que també va lloar els articles que la periodista escriu. A més de director del Principal, Gordillo ha dirigit Catalunya Ràdio i els mitjans digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals des del gener del 2016 fins a l'abril del 2022, així com, anteriorment, l'Agència Catalana de Notícies, i la web d'El Periódico.

Montero i Verge ofereixen suport a la denunciant

El cas ha arribat fins al ministeri d'Igualtat. La seva titular, la ministra Irene Montero, ha reaccionat a una piulada de l'advocada Carla Vall en la que explicava la situació, donant suport a la jove periodista. "La majoria de dones víctimes de violència sexual no denuncien, perquè són violències normalitzades i per por que no les creguin. Per això, quan una fa el pas, hem de ser-hi totes. Tot el meu suport cap a ella i també per qui l'acompanya". En la mateixa línia, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha ofert els serveis del departament a la treballadora del Principal que ha denunciat els fets.  La consellera també ha encoratjat “altres potencials víctimes” a trencar el silenci. Ho ha fet a través de les seves xarxes socials, on ha afirmat: "No va de sexe. Va de poder. I s’ha acabat la impunitat".