Ja fa quatre dies que els nous contagis experimenten una baixada. La d'aquest dilluns, la més significativa, coincidint amb el dia que comença el pla de reobertura. Segons les dades facilitades pel Departament de Salut, hi hauria un total de 754 nous infectats per coronavirus, per sota de la barrera dels 1.000. Ahir se'n van registrar 1.204 i dissabte 1.937. La xifra total ja arriba als 331.412​​. Pel que fa al nombre de morts, baixa respecte a les dades de diumenge. Les últimes xifres registren 51 noves víctimes mortals, 7 menys que ahir, que se'n van registrar 58. El nombre total des de l'inici de la pandèmia ja és de 15.542​.

El risc de rebrot també registra una baixada i se situa per sota dels 300 punts, en els 293. Aquest diumenge se situava en 313 i dissabte en 331. Pel que fa a l'índex de contagi (Rt), després de cinc dies estàtic al 0,76, es registren dos dies de pujada. Aquest diumenge se situava en 0,77 i avui en 0,78. És a dir, cada 100 persones en contagien 78.

Els ingressos a l'hospital han experimentat un augment en les últimes 24 hores. Aquest dilluns hi ha 2.117 ​ pacients ingressats als hospitals catalans, 32 més respecte a la xifra de diumenge. Del total de pacients ingressats, 514 estan a l'UCI, els mateixos que ahir.

L'estratègia de vacunació de Sánchez

Espanya tindrà 13.000 punts per administrar la vacuna contra la Covid-19 a partir del mes de gener. Així ho ha avançat aquest diumenge el president Pedro Sánchez, en una roda de premsa després de la Cimera del G-20 on ha assegurat que l'estat espanyol està preparat per vacunar la població en molt poc temps.

Ho farà, però, amb "una estratègia única de vacunació per a tot l'Estat", gestionada des del sistema central de sanitat. D'aquesta manera, el govern espanyol centralitzarà la distribució de les vacunes des de Madrid durant els primers mesos de l'any 2021. "Estem preparats per facilitar l'accés equitatiu a la vacuna", ha assegurat. 

El 60% de la població, vacunada al maig

"Per anar bé, al maig hauríem de tenir un nivell de vacunació del 60% o el 70% de la població. Els experts ens diran quines persones i per quin ordre s'han de vacunar", ha assenyalat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dissabte en una entrevista a Catalunya Ràdio.

"30 milions de ciutadans vacunats durant el primer semestre del 2021 seria un percentatge molt important. No sé si hi arribarem, però serà un percentatge molt important", ha precisat poc després el titular de Sanitat en una altra entrevista a RAC1. Sobre l'obligatorietat d'aquesta vacuna, Illa s'hi ha mostrat contrari: "Seria contraproduent".