Sortir, conèixer gent, xatejar una mica per unes apps, quedar per prendre alguna cosa i a veure què passa. Si abans de la pandèmia era un fet habitual, ara potser no tant. El coronavirus ha tingut un impacte a les nostres vides, això és un fet innegable. També a l'hora de conèixer algú i en les relacions personals.

Ara, però, un estudi ha descobert que la por d'agafar el coronavirus podria haver beneficiat a les parelles en relació amb la seva vida sexual. Realitzada per psicòlegs de la Universitat de Lisboa i l'Institut Kinsey a Indiana, la investigació publicada a The Journal of Sex Research de la que es fa ressò el diari britànic The Independent, ha analitzat 303 adults amb implicacions sexoafectives en un estudi transversal. Així que, per notar aquests beneficis a la teva vida sexual, hauries d'estar emparellat –d'alguna manera o altra–.

En aquest sentit, la investigació ha trobat diversos canvis en l'estil de vida que s'han associat amb el desig sexual positiu "però només pels participants amb una por alta (davant de gent amb una por relativa o baixa) a infectar-se per la covid".

Més o menys desig sexual?

"Per a aquests participants, el desig sexual s'ha associat amb canvis positius en la vida sexual i el desig de passar temps amb la parella, però no amb la qualitat general de la relació", destaca l'estudi i se'n fa ressò el mateix diari. Això sí, també es ressalta una menció especial i constata que els resultats van ser consistents després de controlar l'ansietat relacionada amb la pandèmia i les variables demogràfiques. "Aquest estudi avança la literatura centrada en la importància de les relacions 'romàntiques' en situacions que provoquen estrès com la pandèmia en portar llum sobre l'associació entre el desig sexual i el benestar personal i relacional", destaquen els autors.

Aquestes troballes, però, van en contra d'algunes investigacions anteriors que diuen que la pandèmia havia provocat una disminució general del desig sexual entre les parelles. De fet, el 2020, un estudi publicat a la revista Leisure Sciences va trobar que la meitat dels 1.559 adults enquestats havien descobert que el coronavirus havia tingut un impacte negatiu en la seva vida sexual. Com tot, sempre hi ha matisos perquè també es va descobrir que els que eren sexualment actius s'havien tornat més aventurers sexualment, amb un de cada cinc participants "expandint el seu repertori sexual incorporant noves activitats".

'Noves activitats'

I quines eren aquestes 'noves activitats'? Doncs segons s'hi destaca que les accions més comunes eren sèxting, provar noves postures sexuals o compartir postures sexuals. 

En aquest sentit, tal com destaca el mateix informe "els participants que van fer noves incorporacions tenien tres vegades més probabilitats d'informar millores en la seva vida sexual". Així, tot i els canvis forçats, destaca l'estudi que "s'estan adaptant a la seva vida sexual de manera creativa".

 

 

Imatge principal: un noi i una noia sobre d'un llit / Unsplash