Les franges horàries perquè les persones amb Covid-19 puguin anar a votar el 14 de febrer són "inassumibles", segons el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós. El pla del Govern estableix que les persones que es troben en quarantena per tenir el coronavirus o haver estat en contacte amb un positiu puguin anar a votar entre les 19 h i les 20 h, una franja en què les persones de les meses electorals duran Equips de Protecció Individuals (EPI).

"Crec que aquesta proposta del Govern de possibilitar el vot presencial (en franja horària) dels positius de Covid-19 i contactes estrets confinats vulnera les normes de seguretat, de salut pública i de protecció de la intimitat. És inassumible", ha valorat Jaume Padrós a través d'una piulada.

Mentre s'espera la resposta definitiva del TSJC, que com a molt tard arribarà el 8 de febrer, els partits ja han començat a preparar la campanya i des del Govern tenen assumit que les eleccions s'acabaran celebrant el 14-F. Per això, Padrós recomana "estudiar i extremar totes les mesures alternatives al vot presencial dels afectats" en cas que els comicis se celebrin el febrer. "Demanem a tots els ciutadans que es trobin en aquesta situació no surtin del seu domicili", ha demanat.

El protocol anti-Covid per votar el 14-F

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, va defensar el passat dissabte que “els col·legis i les meses electorals són espais segurs sigui quina sigui la data de les eleccions”. Per garantir-ho, el Govern ha establert un seguit de mesures per evitar els contagis.

Entre elles, per poder garantir el dret a vot de tothom, el Govern ha establert unes franges recomanades de votació:

  • de 9 a 12 h per a persones de risc
  • de 12 a 19 h per a persones no pertanyents a cap col·lectiu de risc
  • de 19 a 20 h per a persones positives en coronavirus i contactes estrets