El fetge és un òrgan essencial del nostre organisme que realitza funcions tan importants com produir proteïnes, colesterol i bilis o emmagatzemar vitamines, minerals i fins i tot carbohidrats. També descompon toxines com l'alcohol, els medicaments i els subproductes naturals del metabolisme. Per tant, portar una alimentació saludable que mantingui el nostre fetge en bon estat és fonamental per a la nostra salut a curt, mitjà i llarg termini.

Però, més enllà d'una alimentació equilibrada, existeixen alguns aliments específics que poden resultar especialment beneficiosos per a aquest òrgan els quals hauríem d'incloure en la nostra dieta. Aquests que esmentem a continuació són cinc dels millors.

El te verd

L'evidència científica ha demostrat que aquesta beguda pot tenir beneficis particularment importants per al fetge. Un estudi dut a terme al Japó va concloure que beure te verd s'associa amb una millora als marcadors sanguinis de la salut del fetge. També ha demostrat beneficis en el tractament del fetge gras no alcohòlic gràcies al seu alt contingut en antioxidants, millorant els nivells d'enzims hepàtics i ajudant a reduir l'estrès oxidatiu i els dipòsits de greix al fetge.

Té verdConsumir te verd és un dels favors més grans que pots fer-li al teu fetge

L'aranja

L'aranja conté antioxidants que protegeixen de forma natural al fetge. Els dos principals són la naringenina i la naringina. Ambdós ajuden a reduir la inflamació i poden ajudar a reduir el desenvolupament de fibrosi hepàtica, una afecció nociva en la qual s'acumula un excés de teixit connectiu al fetge, que es produeix com a resultat d'un estat d'inflamació crònica.

Els nabius

Els nabius contenen antocianines, antioxidants que li proporcionen el seu color distintiu i que poden ajudar a mantenir el fetge sa. Aquesta fruita augmenta la resposta de les cèl·lules immunitàries i els enzims antioxidants, alenteixen el desenvolupament de lesions i fibrosi.

El raïm

El raïm, especialment el vermell i morat, conté una gran varietat de compostos vegetals beneficiosos. El més famós és el resveratrol, que pot produir beneficis al fetge, ajudant a millorar la funció hepàtica.

Gotims de raïmEl revestrarol del raïm ajuda a millorar la funció hepàtica

El suc de remolatxa

El suc de remolatxa és una font de nitrats i antioxidants anomenats betalaïnes, que poden beneficiar la salut del cor i reduir el dany oxidatiu i la inflamació al fetge, així com a augmentar els enzims de desintoxicació natural.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat