Inicialment, poden existir certes reserves a l'hora d'incloure l'aranja (també anomenada pomelo) a la nostra dieta. La seva textura i el seu sabor agre i amarg poden resultar desagradables per a aquells que estan més acostumats a altres cítrics més dolços, com la taronja.

Però el cert és que es tracta d'un aliment amb unes característiques nutricionals molt interessants que pot aportar molts beneficis a l'alimentació de qualsevol persona. Aquests són alguns d'ells.

Conté molta aigua

Té aproximadament un 92% d'aigua en la seva composició; de fet és una de les fruites que més aigua conté. Tenint en compte les quantitats en les quals el nostre cos necessita absorbir aquest líquid, l'aranja pot ajudar-nos a assolir els objectius diaris d'hidratació.

Mitja aranjaEs tracta d'una de les fruites que millor cuida la hidratació

És una fruita perfecta per fer dieta

El fet de tenir un alt percentatge d'aigua, la converteix en una fruita amb poques calories. Aproximadament, una peça gran en té una mitjana de 40. A més, augmenta la sensació de sacietat i és una de les poques fruites permeses en una dieta keto gràcies al seu baix contingut en sucres.

No tiris la part blanca

A l'hora d'ingerir-la, és bastant normal desfer-se de la part blanca que recobreix el pomelo, però el cert és que aquesta polpa és molt rica en antioxidants, nutrients i també fibra soluble, que ajuda a regular els nivells de glucosa en sang.

Ajuda a reduir el colesterol dolent

Una aranja diària pot ajudar a reduir els nivells de colesterol LDL o dolent fins i tot en un 15,5%, segons un estudi de 2006 publicat en el Journal of Agricultural and Food Chemistry. Per dur a terme el treball, els investigadors van observar 57 pacients de 39 a 72 anys que tenien colesterol alt i s'havien sotmès a una cirurgia de bypass per problemes cardíacs. Durant un mes, un grup d'ells van menjar un pomelo al dia mentre que la resta no ho van fer. Els consumidors d'aranja, en particular els que en van prendre de color vermell, van experimentar un descens en les xifres de colesterol dolent.

Estimula el sistema immunitari

L'aranja té dosis altes de vitamines A i C, que ajuden a mantenir en bon estat les nostres defenses. Per això és important incloure-la en la dieta, sobretot quan s'està en estats carencials o quan s'està patint algun tipus d'infecció, com un constipat o una grip. No els curarà, però ajudarà a pal·liar-ne els símptomes.

Si en prens, escull la de color vermell

Encara que tots els tipus d'aranges aporten beneficis, com més vermella, millor. Tenen un nivell d'antioxidants més important, específicament de betacarotè i el licopè, que ajuden a reduir el risc de malalties cardíaques i prevenen l'aparició de certs tipus de càncer.

ArangesL'aranja és una fruita molt recomanable, però ho és més encara en la seva versió vermella

Redueix els nivells de triglicèrids

Una altra raó per la qual l'aranja pot ser bona per al cor és que redueix els nivells de triglicèrids, que poden obstruir les artèries. Per tant, és un bon aliment per prevenir afeccions cardiovasculars. Així mateix, també s'han dut a terme investigacions que conclouen que aporta beneficis a l'hora de controlar la pressió arterial.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat