El vinagre de sidra de poma és un aliment que ha pres durant centenars d'anys, com a condiment i també com a remei casolà per tractar diferents afeccions. La veritat és que, més enllà de la saviesa popular, la ciència ha demostrat que té propietats saludables, inclosos efectes antimicrobians i antioxidants. Per això s'aconsella incloure'l en una alimentació equilibrada, perquè pot resultar molt bo en aspectes tan diferents com el pes o el cor.

Els que es descriuen a continuació són cinc beneficis del vinagre de poma que han estat demostrats científicament.

Vinagre i pomes|illes

Malgrat no ser un dels vinagres més utilitzats, el de poma compta amb diverses propietats interessants per a la salut

Alt contingut en substàncies saludables

Quan es fabrica el vinagre de poma, dona lloc a un compost anomenat àcid acètic, que li proporciona la seva forta olor i el seu sabor agre. Els investigadors creuen que aquest àcid és un dels principals responsables dels beneficis d'aquest aliment, ja que ajuda a controlar els nivells de sucre a la sang. Per això és bo prendre el vinagre de poma amb els brins que li donen una aparença tèrbola i tenen proteïnes, enzims i bacteris. A més, el vinagre de poma conté potassi, calci, fòsfor, vitamina A i àcids grassos essencials.

Control de pes

El vinagre té una sèrie de propietats que el converteixen en un aliment important a l'hora d'incloure'l en una dieta per perdre pes. En primer lloc, augmenta la sensació de sacietat, amb la qual cosa ajuda a menjar-ne menys. A més, l'àcid acètic contribueix a mantenir els nivells de glucosa estables en sang, prevenint la resistència a la insulina que tant contribueix a l'obesitat. Això sí, cal tenir en compte que no existeix una relació directa entre prendre un parell de cullerades al dia i experimentar una baixada de quilos.

Bactericida i millora afeccions cutànies

El vinagre és un producte que tradicionalment s'ha utilitzat per desinfectar, tantes superfícies com un altre tipus de problemes del cos, com fongs, berrugues o polls. Sembla també tenir una certa eficàcia amb l'acne en netejar la pell, encara que es necessiten més estudis sobre això. El vinagre de poma pot utilitzar-se també com a conservant d'aliments.

Control de la diabetis

Encara que una persona no ha mai de controlar-se la diabetis pel seu compte i sempre ha de seguir una supervisió mèdica, el cert és que és un aliment interessant per a aquelles persones que pateixen diabetis tipus 2, precisament per l'acció d'aquest aliment a l'hora de prevenir la resistència a la insulina o d'equilibrar els nivells de sucre en sang.

Control diabetisEl vinagre de poma ajuda a regular el nivell de sucre a la sang

Millora els nivells de colesterol

Alguns estudis han demostrat que el vinagre de poma pot reduir els nivells de colesterol i triglicèrids, així com alguns altres factors de risc de malalties cardíaques, com la pressió arterial.