El risc de rebrot de coronavirus continua baixant. Les dades facilitades pel Departament de Salut d'aquest dimecres el situen en 154,51 (ahir era de 157,03). Aquesta és la xifra més baixa que s'ha registrat darrerament, ja que feia gairebé una setmana que s'havia estancat en 175. Per la seva banda, la velocitat de propagació també baixa, de 0,99 a 0,92.

Pel que fa al nombre de positius, Salut ha notificat 787 nous casos, una xifra que baixa respecte a les dades de dimarts, que se'n registraven 1.328. En total, des de l'inici de la pandèmia a Catalunya hi ha hagut 148.349 infectats. Pel que fa al nombre de morts, la xifra s'enfila fins als 13.173. D'aquests, 3 han estat notificats les últimes 24 hores, mentre que aquest dimarts se'n van registrar 14. 

En total hi ha 795 pacients ingressats amb Covid i 135 a l'UCI. Unes xifres lleugerament superiors a les d'ahir, amb 792 i 130, respectivament. 

S'aixequen les restriccions al Segrià i es prorroguen a la Noguera

El risc de rebrot a Lleida ha baixat de 176,55 a 148,70. A conseqüència de la millora de les dades epidemiològiques, Salut ha aixecat aquest dimecres la restricció que limitava l'aforament en bars i restaurants en 26 municipis del Segrià. Això sí, tant a l'interior com a les terrasses, les taules no poden superar les 10 persones i han d'estar separades un metre i mig. També queda sense efecte la limitació estricta d'aforament en actes culturals i religiosos. En canvi, aquestes restriccions seguiran vigents 15 dies més en 19 municipis de la Noguera. Aquest dijous també s'aixecaran les mateixes restriccions a Lleida i sis municipis del Baix Segre. Així, a tots els municipis del Segrià ja els seran d'aplicació només les resolucions d'abast general de tot Catalunya per evitar la propagació de la Covid-19.

dades lleida

Situació del coronavirus a Lleida / Captura Salut

La vigència de la resolució es prorroga exclusivament per als municipis de la Noguera als quals era d'aplicació, atesa la incidència encara alta de la Covid-19 a la zona. En aquestes poblacions de la Noguera continua, així, vigent la limitació de l'aforament en bars i restaurants d'un màxim del 50%, tant a l'interior com en terrasses, i els consums només es poden fer a les taules. També es mantenen les restriccions estrictes d'aforament en actes culturals i religiosos, entre altres mesures per evitar la propagació del virus.

En canvi, des d'aquest dimecres, 26 municipis del Segrià ja no han d'aplicar restriccions específiques per la Covid-19 i passen a regir-se per les genèriques de tot Catalunya, com ara que les taules no poden superar les 10 persones i han d'estar separades un metre i mig, i la prohibició de fumar si no es mantenen dos metres de distància.

En aquestes localitats del Segrià, els bars i restaurants ja poden superar el 50% de l'aforament i poden atendre clients a la barra, ja que fins ara els consums només es podien fer a la taula. Tant a l'interior com a les terrasses, les taules no poden superar les 10 persones i han d'estar separades un metre i mig tot i que es manté el tancament d'establiments a la una de la matinada. També s'aixeca la limitació estricta d'aforament en actes culturals, que no podia superar el 50%, i religiosos, on només podia ser d'un màxim del 33%.