En total, 338 alumnes i 275 docents estan en aïllament preventiu després de tenir contacte amb dos positius per coronavirus. D'aquesta manera, hi ha 17 classes de diferents escoles en quarantena després de l'inici de curs, aquest dilluns. Així ho ha detallat la consellera de presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. De moment se sap que 45 alumnes i 70 professors estan infectats.

Hi ha 2 escoles que no han començat el curs per casos de coronavirus entre el professorat abans de començar l’activitat lectiva: l’Escola Juncadella de Sant Vicenç dels Horts, amb 360 alumnes, que obrirà dijous 17 de setembre; i l’Escola Ridolaina de Montellà i Martinet (Cerdanya), amb 43 alumnes, que ho farà dimecres. Un centre no ha obert per positiu en un infant, la llar d’infants Tintín de Barcelona, de 20 alumnes.

D’altra banda, hi ha un quart centre tancat, l’Institut Escola Ubach de Terrassa, a causa d’una plaga de vespes velutines. S’estan fent les corresponents tasques de fumigació del centre, que té 515 alumnes.  

Segon cas d'alumne positiu, pendent d'una PCR

Girona suma un segon cas d'un alumne que ha donat positiu de coronavirus i que va acudir al seu centre escolar pendent del resultat d'una PCR, segons ha confirmat aquest dimarts l'alcaldessa, Marta Madrenas, que ha excusat de totes maneres les famílies.

Després que el conseller d'Educació, Josep Bargalló, hagi advertit que cal ser "curosos" amb aquest tipus de situacions, Madrenas ha detallat que els dos estudiants havien participat voluntàriament en un cribratge massiu realitzat a la capital gironina la setmana passada, sense que tinguessin cap sospita de malaltia.

Tots dos van acudir aquest dilluns als seus respectius centres, Maristes i Taialà, respectivament, i a la tarda van saber del positiu, per la qual cosa els ha confinat, igual que els seus respectius grups de classe.

L'alcaldessa ha insistit que els dos van participar en el cribratge de la setmana passada "per responsabilitat" i ha considerat que van fer "bé" en iniciar el curs, "perquè no havien de romandre a casa".

Marta Madrenas considera "positiu" que, gràcies al test massiu, s'hagin aturat "dues cadenes de transmissió, perquè van ser només unes hores".