El Departament de Salut prorrogarà les restriccions contra la Covid-19 a Barcelona i 15 municipis més de l'àrea metropolitana durant quinze dies més. Així ho ha anunciat aquesta tarda la consellera Alba Vergés, en una visita amb l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, al cribratge de test PCR al barri del Raval.

Les mesures, establertes ara fa quinze dies, acabaven just aquest dimarts i inclouen la prohibició de fer reunions de més de deu persones, una limitació del 50% en bars i restaurants i la limitació dels actes religiosos, entre altres. "La situació està estabilitzada en uns nivells molts més alts del que ens agradaria", ha justificat la consellera. Vergés ha fet una crida a "ser més cauts i prevenir" i deixar les activitats evitables "per a més endavant". "Hem d'evitar al màxim generar cadenes de contactes", ha demanat.

La pròrroga de les restriccions ja s'ha fet en altres municipis com Reus, i la consellera de Salut ha assegurat que la revisió es continuarà fent durant els propers mesos per adaptar-ho a la situació epidemiològica de cada moment. "Per això també hem aplicat noves mesures a Salt i Girona"; ha explicat Vergés.

Les restriccions a l'àrea metropolitana de Barcelona

Les restriccions, que ja es van prorrogar l'1 de setembre per un període de 15 dies, i que aquest dimarts es tornaran a prorrogar, són les següents:

  • Es recomana no sortir del domicili i limitar la sortida al carrer a activitats imprescindibles.
  • Es prohibeixen les trobades de més de deu persones, tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic (exceptuant transport públic i feina).
  • A les activitats d’hostaleria i restauració, es limita l’aforament al 50% i garantint una distància de 2 metres entre taules o grups de taules. L'horari de tancament és la 01:00 h i no poden accedir-hi clients des de les 00:00 h.
  • Als equipaments culturals i activitats esportives i lúdiques, l’aforament es limita al 50%.
  • S'han de mantenir i extremar les mesures de protecció com la mascareta i la higiene de mans.

Aquestes mesures afecten els municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Castelldefels.

La situació de la pandèmia a Barcelona

Segons les dades dels últims 15 dies de l'Agència de Salut Pública, la incidència mitjana de casos de Covid-19 a Barcelona és de 168 per cada 100.000 habitants. Tot i això, hi ha barris que superen aquesta xifra, com al barri de Trinitat Vella (368) o el Raval (317). Justament aquest dimarts s'ha iniciat al barri del Raval un cribratge massiu per detectar els casos asimptomàtics. "És la base per tallar les cadenes de transmissió en llocs on hi ha un índex per sobre de la mitjana", ha defensat la consellera Vergés. El primer dia s'han fet el test PCR unes 400 persones del total de 20.000 que estan cridades a fer-se'l.

Test PCR Cribatge Raval barcelona covid 19 4   Sergi Alcazar

Carpa instal·lada aquest dimarts per realitzar els tests PCR al barri del Raval. / Sergi Alcàzar