El debat sobre la pujada (o no) del Salari Mínim Interprofessional és un dels temes que més disputes generen entre els socis de la coalició del govern espanyol, especialment entre dues de les vicepresidentes, Nadia Calviño, ministra d'Economia, i Yolanda Díaz, ministra de Treball. És la segona qui més pressiona perquè aquesta xifra es vagi incrementant progressivament. Ara mateix està fixada als 1.000 euros al mes, un nombre que ha crescut significativament en els últims anys, però a Díaz li sembla poc tenint en compte el context econòmic actual, marcat per una inflació desbocada. Així ho ha manifestat en una entrevista a El Periódico de España: "Davant d'una inflació desbocada, impossible per a la majoria social, més que mai cal apujar el salari mínim interprofessional".

"Les lleis es compleixen" 

També s'ha referit a l'última polèmica del seu govern, en aquest cas pel decret de mesures d'estalvi energètic, que en només uns dies ja ha estat criticat i rectificat a l'espera d'una reunió amb les autonomies. La més crítica ha estat Madrid, governada per una Isabel Díaz Ayuso que no està disposada a apagar la llum dels aparadors a les 22 hores. "Si hi ha alguna comunitat autònoma que no les compleix, el govern central actuarà en conseqüència" perquè "les lleis es compleixen", ha defensat la gallega, alhora que ha avisat a les empreses que "negar-se a complir el pla d'energia és jugar amb la vida de la gent".

"Són temps d'absoluta incertesa", ha reflexionat Díaz, tot assegurant que "s'ajustaran el cinturó les energètiques, les grans entitats financeres i corporacions que cotitzen en borsa i que tenen beneficis extraordinaris", alhora que ha defensat els nous impostos a la banca i a les energètiques, tot i les crítiques d'altres partits i dels mateixos afectats. En aquest sentit, ha dit que els beneficis de les tres grans elèctriques van créixer un 47 % abans d'impostos, mentre que els salaris a Espanya són baixos i estan suportant la inflació amb una "gran duresa", mentre que sobre el nou impost que gravarà les comissions i interessos de la banca, creu que "no pot ser" que les rendes d'entre 1.000 i 1.200 euros paguin comissions bancàries de 60 euros.

L'opinió de Díaz sobre Feijóo

Sobre la figura d'Alberto Núñez Feijóo, que va agafant força enquesta rere enquesta, tot i que aquestes encara no reflecteixen el primer desencontre entre el líder nacional i Díaz Ayuso precisament per les mesures energètiques, Díaz també hi té molt a dir. Si d'ella depèn, ha apuntat, es mobilitzaran tots els progressistes d'aquest país perquè Núñez Feijóo no arribi a la Moncloa el 2023, en considerar que el "el seu projecte és regressiu, reaccionari i antieuropeu", ja que "cap partit europeu" defensa una baixada generalitzada d'impostos. Fixant la data de les generals el 2023 la vicepresidenta es mostra optimista amb el futur de la coalició entre PSOE i Unidas Podemos, que espera que arribi fins al final de la legislatura.