Era un rumor que circulava insistentment en les últimes setmanes i que el govern espanyol ha volgut tallar de soca-rel. La princesa Elionor haurà de jurar la Constitiució l'any vinent, el 2023, quan el 31 d'octubre es convertirà en major d'edat. Si Pedro Sánchez convoca les eleccions per quan estan previstes, és a dir, quatre anys després de les últimes que es van celebrar l'11 de novembre de 2019, aquest jurament d'Elionor es faria amb les corts dissoltes i en plena campanya electoral. Si esgotés al màxim les dates, aquestes s'acabarien produint el gener de 2024, però no sembla una opció pel president del govern espanyol que insisteix en finals del 2023. Encara falta més d'un any per aquesta celebració, si és que l'Executiu supera els problemes amb els socis de la coalició i esgota el seu mandat, però era un tema recurrent i que en alguns sectors generava preocupació. 

Pedro Sánchez vol les eleccions el 2023

Aquesta angoixa, però, seria totalment innecessària segons el govern espanyol, ja que si bé és cert que Elionor faria 18 anys amb les corts dissoltes, no hi hauria cap inconvenient en esperar que es conformi el nou parlament. Pedro Sánchez ha volgut deixar claríssim que la data de les eleccions, quan s'hagi de fixar, no es veurà afectada per aquesta qüestió, remarcant que espera que se celebrin el mes de desembre de 2023, donant, com a mínim un mes de marge entre l'aniversari i les eleccions. Aquesta mateixa setmana s'ha vist amb Felip VI en la seva habitual trobada a Mallorca, i en sortir de la reunió va insistir que, quan toqui, es parlarà amb el monarca. Tot i l'obsessió de Sánchez amb què les eleccions se celebrin a finals del 2023, des de l'oposició se li ha demanat que les convoqui abans, especialment des del PP després del seu triomf a Andalusia i les bones perspectives a les enquestes

Felip VI va jurar el dia del seu aniversari 

Si Elionor volgués seguir l'exemple del seu pare sí que hauria de jurar el dia del seu 18è aniversari, tal com va fer ell al Congrés dels Diputats el 30 de gener de 1986. Ho va fer davant dels seus pares en una sessió solemne en la qual va jurar la constitució i va expressar la seva voluntat de ser "Rei de tots els espanyols". Sembla que la tradició mana que sigui el mateix dia llavors, però, segons recull El Périodico, el govern espanyol hauria elevat la consulta jurídica i no hi hauria problema en què aquest jurament tingui lloc mesos més tard, ja que la Constitució tampoc específica que hagi de ser aquell dia en concret sinó "en arribar a la majoria d'edat".