La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, considera que les eleccions catalanes del pròxim 12 de maig han de servir per a "girar full i caminar de manera diferent" a Catalunya. Així s'ha pronunciat, a preguntes dels periodistes, a la seva arribada a l'acte d'inauguració de la Festa do Encaixe de Camariñas (la Corunya), que ha arrencat aquest dimecres a la localitat de la Costa dona Morte.

Res a comentar sobre la candidatura de Puigdemont

Qüestionada sobre el nom triat per la candidatura del president Carles Puigdemont, que concorrerà a la cita amb les urnes sota la denominació 'Junts + Puigdemont per Catalunya', Díaz ha subratllat que no té "res a dir" de les decisions d'"altres formacions polítiques". Tampoc ha volgut posicionar-se sobre la moció de confiança perduda per l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, després que Barcelona en Comú es posicionés en contra dels pressupostos municipals de la capital catalana. "La democràcia resoldrà totes les problemàtiques que tenim i, afortunadament, es fan votant", ha assenyalat Díaz.

L'actual líder dels comuns al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, serà la cap de llista del seu partit de cara a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. Podem Catalunya finalment ha decidit que no s'hi presentarà i deixa l'espai de l'esquerra del PSOE espanyola per als comuns, que estan associats amb Sumar.

La candidatura dels comuns

A més, Yolanda López, Eloi Badia i Elena Ferre seran els caps de llista dels comuns a les comarques de Tarragona, Girona i Lleida, respectivament, per a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig. Així ho van aprovar el passat dimarts un 80% dels membres del partit, que també van aprovar els primers 30 noms a la demarcació de Barcelona, que acompanyaran Jéssica Albiach a la llista de Barcelona. Entre els noms destacats, hi ha l'alcalde del Prat de Llobregat -l'ajuntament més important que conserva aquest espai-, Lluís Mijoler, com a número dos. A més, Susanna SegoviaDavid CidNúria Lozano i Enric Bárcena ocuparan el quart, cinquè, sisè i setè lloc respectivament.

Així mateix, l’exalcaldessa de Montcada i Reixac i treballadora del Sincrotró, Laura Campos, i l’exdiputada del Congrés a la XII Legislatura Alícia Ramos, ocupen la vuitena i novena posició, mentre que la desena, onzena i dotzena la conformen l’exregidor de Vilafranca del Penedès, Ramon Arnabat, el coordinador de la sectorial de drets dels animals, Jordi Manils i la sindicalista Aurora Huerga.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!