Yolanda López, Eloi Badia i Elena Ferre seran els caps de llista dels comuns a les comarques de Tarragona, Girona i Lleida, respectivament, per a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig. Així ho han aprovat un 80% dels membres del partit, que també han aprovat els primers 30 noms a la demarcació de Barcelona, que acompanyaran Jéssica Albiach. Entre els noms destacats, hi ha l'alcalde del Prat de Llobregat -l'ajuntament més important que conserva aquest espai-, Lluís Mijoler, com a número dos. A més, Susanna SegoviaDavid CidNúria Lozano i Enric Bárcena ocuparan el quart, cinquè, sisè i setè lloc respectivament.

Així mateix, l’exalcaldessa de Montcada i Reixac i treballadora del Sincrotró, Laura Campos, i l’exdiputada del Congrés a la XII Legislatura Alícia Ramos, ocupen la vuitena i novena posició, mentre que la desena, onzena i dotzena la conformen l’exregidor de Vilafranca del Penedés, Ramon Arnabat, el coordinador de la sectorial de drets dels animals, Jordi Manils i la sindicalista Aurora Huerga.

L'alcalde del Prat i número 2 de Jéssica Albiach per al 12-M
L'alcalde del Prat i número 2 de Jéssica Albiach per al 12-M

Yolanda López, una veterana per Tarragona

Yolanda López, diputada de Podem en l'anterior legislatura i veïna d'El Vendrell, representarà el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès per part dels comuns en aquests comicis. López, nascuda a Barcelona el 1966, en aquesta legislatura ha sigut diputada durant pocs mesos, ja que va entrar després de la renúncia de Jordi Jordan en ser investit alcalde de Tortosa. Tot i això, ja va ser diputada entre el 2018 i el 2020, ja que ja va encapçalar la llista dels comuns a Tarragona en les eleccions del desembre del 2017. De fet, va ser la número 2 en les anteriors eleccions, però com que només van aconseguir un diputat se'n va quedar fora. Ha sigut col·laboradora en diverses ONGs locals, ha treballat en l'àmbit de l'administració comptable i ha format activament en la constitució de Podem en el seu territori. L'acompanyaran Mario Téllez i Antonio García com a número 2 i 3 de la llista per Tarragona. 

Yolanda López, exalcaldable de Podem Vendrell i cap de llista a les comarques de Tarragona per al 12-M / Foto: Podem
Yolanda López, exalcaldable de Podem Vendrell i cap de llista a les comarques de Tarragona per al 12-M / Foto: Podem

Eloi Badia passa de Barcelona a les comarques de Girona

L'exregidor de l'Ajuntament de Barcelona en el govern d'Ada Colau i actual diputat al Congrés, Eloi Badia, serà el representant dels comuns a les comarques gironines. Substitueix d'aquesta forma Rosa Lluch, filla d'Ernest Lluch i que no va aconseguir representació en les eleccions del 14 de febrer del 2021. Eloi Badia té un habitatge a Girona, però ha sigut regidor a l'Ajuntament de Barcelona del 2015 al 2023. En les anteriors eleccions municipals del 28 de maig no va anar a la llista d'Ada Colau, però més tard va passar a les llistes del Congrés dels Diputats com a número 5. És un dels principals artífexs de Barcelona Energia i ha sigut vicepresident de Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

A més, Badia, nascut a Barcelona el 1983, ha tingut polèmiquesha rebut querelles i té causes judicials obertes per la seva actuació al capdavant de la incineradora Tersa i la cessió d'un immoble municipal a un col·lectiu okupa. També ha tingut polèmiques com la implantació de la zona de baixes emissions (ZBE) o intentar municipalitzar la gestió de l'aigua. A més, un informe de la Guàrdia Civil adverteix sobre els riscos sobre la salut humana i per a l'entorn natural generats per l'empresa pública TERSA, sota la presidència d'Eloi Badia. L'acompanyaran Anna Portillo i Jordi Lloveras com a número 2 i 3 a la llista per Girona. 

Eloi Badia, cap de llista dels comuns a les comarques de Girona per al 12-M / ACN
Eloi Badia, cap de llista dels comuns a les comarques de Girona per al 12-M / ACN

Elena Ferre, cap de llista a les Terres de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran

L’exregidora del Comú de Lleida, Elena Ferre, serà la cap de llista dels comuns a les Terres de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran. Ferre, que anava com a número 4 en les anteriors eleccions, s'autoproclama independentista i substitueix Jaume Moya, que no va obtenir l'escó de diputat. Ferre, nascuda a Lleida el 1993, és graduada en Dret i ha sigut regidora de la Paeria entre el 2019 i el 2023, anant de número 2. També ha sigut diputada a la Diputació de Lleida i actualment és tècnica de la Direcció General per a l'Erradicació de les Violències Masclistes. L'acompanyaran Mario Mata i Montse Cortasa, com a número 2 i 3 de la llista.  

Elena Ferre, cap de llista dels comuns a les comarques de Lleida per al 12-M / comuns
Elena Ferre, cap de llista dels comuns a les comarques de Lleida per al 12-M / comuns

La llista que han fet públics els comuns: 

Barcelona: 

  1. Jéssica Albiach
  2. Lluís Mijoler
  3.  Andrés Berrio
  4. Susanna Segovia
  5. David Cid
  6. Núria Lozano
  7. Enric Bárcena
  8. Laura Campos
  9. 9. Alícia Ramos
  10. Ramon Arnabat
  11. Jordi Manils
  12. Aurora Huerga
  13. Albert Marañón
  14. Aïda Llauradó
  15. Joan Roca
  16. Agnès Petit
  17. Sergi Morales
  18. Nat Martínez
  19. Iolanda Sánchez
  20. Arnau Martí
  21. Irene Aldabert
  22. Lorena Domínguez
  23. Jordi Gil
  24. Daniel Cruz
  25. Pablo Ramos
  26. Rosa Trenado
  27. Martha Cedeño
  28. Iván Martos Aguilar
  29. Xavier López
  30. Isa Gutiérrez

Tarragona: 

  1. Yolanda López Fernández
  2. Mario Téllez Molina
  3. Antonia García Bascuñana

Girona: 

  1. Eloi Badia
  2. Anna Portillo
  3. Jordi Lloveras

Tarragona: 

  1. Elena Ferre Toldrà
  2. Mario Mata Madrid
  3. Montse Cortasa Gras
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!