Querella contra el president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, per suposadament beneficiar el Partit Popular i, en particular, l'exsecretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, tot filtrant informació del cas Kitchen. Segons avança aquest dijous la Cadena SER, la defensa de Sergio Ríos, qui fou xofer de l'extresorer del PP, José Luis Bárcenas, ha presentat una querella davant la Sala Segona del Tribunal Suprem contra Navarro, a qui acusen de "delicte continuat de revelació d'actuacions secretes" i també d'un delicte de "suborn passiu propi" pels missatges de WhatsApp intercanviats amb Martínez durant gairebé un any. Segons Ríos, el president de l'AN "estava al corrent de tots els moviments del Partit Popular, arribant fins i tot a comprometre's a facilitar-li informació sobre les llistes de candidats", i que Navarro li agraïa el favor amb "sopars i altres regals", com ara una ampolla de vi Vega Sicília. D'altra banda, la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) abordarà en el seu Ple d'aquest dijous les revelacions periodístiques sobre els missatges, tot i que els vocals ja van tractar el tema en l'anterior ple i van decidir no adoptar cap mesura contra Navarro.

Querella contra el president de l'Audiència Nacional

En l'escrit remès al Suprem, la defensa del xofer de Bárcenas sosté que el president de l'Audiència Nacional “va revelar informació” sota secret de sumari en conversacions de WhatsApp amb l'exnúmero 2 d'Interior del PP, Francisco Martínez, "donant-li un tracte de favor" i al PP a fi d'obtenir un “benefici propi”, atès que aquest partit té un “protagonisme directe” en l'òrgan de govern dels jutges que el podia “beneficiar i enfortir” en el seu càrrec. El querellant assegura que dels missatges es desprèn el clar sentiment de favoritisme del Navarro envers Martínez. Els xats van ser publicats pel mitjà citat en el moment en el qual l'Audiència Nacional acabava d'incorporar a la plataforma digital tot el material derivat de les investigacions sobre l'espionatge parapolicial que s'hauria orquestrat des del Ministeri d'Interior entre 2013 i 2015 contra l'extresorer del PP Luis Bárcenas i el seu entorn amb l'objectiu de robar-los tot el material comprometedor que poguessin tenir del partit o els seus dirigents. Fonts fiscals indiquen a Europa Press que els fets ja es van investigar en el seu moment i que ja es va concloure que Navarro es va limitar a mantenir un contacte cordial amb Martínez sense que arribés a facilitar-li res sobre les perquisicions judicials.

Comuns i Izquierda Unida també s'hi querellen

En l’àmbit polític, els comuns i Izquierda Unida (IU) han mogut fitxa abans que ningú i també ha anunciat una querella contra José Ramón Navarro per presumpte delicte de revelació de secrets. Tal com va explicar el president del grup confederal, Jaume Asens, “la camaraderia del PP, els seus corruptes i la cúpula del Poder Judicial és un escàndol”. “Sabíem que el PP controlava el Tribunal Suprem per la porta del darrere, que segresta el Consell General del Poder Judicial i ara sabem que el president de l’Audiència Nacional estava ajudant un investigat per corrupció del PP, que ni més ni menys era l’exnúmero dos d’Interior”, ha explicat Asens, que també va reclamar la dimissió de Navarro i que el CGPJ li obri un expedient disciplinari davant d’aquest comportament, que ha titllat de “gravíssim”. La denúncia, va detallar, es registrarà en els dies vinents a l'espera que Podemos s'hi sumi.