La Fiscalia Anticorrupció demana 15 anys de presó i més de 33 d'inhabilitació per a l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz pel cas Kitchen del presumpte espionatge entre 2013 i 2014 a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas. La Fiscalia demana la mateixa pena per al seu número dos, Francisco Martínez, i pel que era cap de la Policia Nacional, l'excomissari Eugenio Pino, com a presumptes líders de l'Operació Kitchen. El ministeri públic els acusa de delictes d'encobriment, malversació i contra la intimitat. Per l'excomissari José Manuel Villarejo, la Fiscalia eleva la seva petició als 19 anys.

L'escrit de la Fiscalia també sol·licita penes de presó per altres quatre acusats, tots ells membres de la policia durant el primer govern de Mariano Rajoy: el que era el cap d'Assumptes Interns, Marcelino Martín Blas, pel qui demana 2 anys i 6 mesos de presó i 9 d'inhabilitació per encobriment; pel comissari Andrés Gómez Gordo, demanen 15 anys i 6 mesos de presó i 28 d'inhabilitació per encobriment, malversació i delictes contra la intimitat; l'ex xòfer de la família Bárcenas, Sergio Ríos, s'enfronta a la mateixa pena pels mateixos delictes, i per últim, Enrique García Castaño, per al qui la Fiscalia sol·licita 12 anys i 5 mesos i 15 dies de presó, més 13 anys i 9 mesos d'inhabilitació. 

48 i 41 anys de presó

Anticorrupció ja ha enviat el seu escrit a l'Audiència Nacional de conclusions provisionals sobre aquesta línia d'investigació derivada del conegut com a cas Tàndem o cas Villarejo, que es dirigeix contra onze processats, entre ells Fernández Díaz i Francisco Martínez. Entre els processats no es troba l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal ni el seu marit, l'empresari Ignacio López del Hierro, els qui van ser investigats durant uns mesos fins que el jutge els va treure de la causa, en contra del criteri de la Fiscalia i de les acusacions.

Les acusacions populars que exerceixen PSOE i Podemos ja havien presentat els seus escrits. Els socialistes sol·licitaven 48 anys i 4 mesos de presó per a l'exministre de l'Interior, mentre que Podemos demanava 41 anys. Per la seva banda, la família de Bárcenas han demanat més de 40 anys de presó per a l'exministre d'Interior. D'aquesta banda, només quedava pendent l'escrit d'acusació d'Anticorrupció i altre per veure com podria acabar afectant la reforma del delicte de malversació. Un altre dels factors que sobrevolaven el cas eren les peticions del PSOE i de Podemos de reobrir el cas Kitchen després que El País revelés uns àudios d'una conversa entre l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal i l'excomissari Villarejo, en la qual ella li demanava "aturar l'assumpte de la llibreteta de Bárcenas", evidenciant el seu neguit perquè els papers de l'extresorer dels populars estiguessin en poder de periodistes.

El jutge que instrueix a l'Audiència Nacional el cas Kitchen, Manuel García Castelló, ho va descartar el passat 30 de novembre, en considerar que el manteniment de la imputació a Cospedal es reduïa "gairebé de manera nuclear a uns minuts d'un tall àudio del qual es desconeix no només el seu origen, sinó qualsevol circumstància i context". Però el PSOE va acudir de nou a la Sala penal, en una petició secundada per Anticorrupció i l'Advocacia de l'Estat.