El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha inclòs un punt en l'ordre del dia de la reunió d'aquest dijous per valorar les "informacions periodístiques" aparegudes sobre els suposats missatges del sumari de la Kitchen. Concretament, en les converses l'ex número dos del Ministeri d'Interior en l'etapa de Jorge Fernández Díaz, Francisco Martínez, va enviar missatges al president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, demanant-li ajuda al voltant del cas Kitchen. Aquest cas investiga el presumpte espionatge del PP a qui havia estat el seu tresorer, Luís Bárcenas, i s'apunta a Martínez com a suposat cap de la trama.

Els vocals del CGPJ ja havien discutit aquest assumpte en una reunió anterior, però en aquella ocasió no van veure prou material per a adoptar mesures contra Navarro. Els missatges de WhatsApp es van fer públics quan l'Audiència Nacional va acabar d'incorporar tot el material derivat de les perquisicions sobre l'espionatge que es va dur a terme entre 2013 i 2015. Tot i que es van investigar els fets, es va concloure que Navarro es va limitar a mantenir un contacte cordial amb Martínez i no va facilitar informació sobre les perquisicions judicials.

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6, Manuel García Castelló, va processar el juliol de 2021 a l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz i a deu persones més, incloent-hi Martínez, per la seva presumpta implicació en l'Operació Kitchen. La Fiscalia Anticorrupció sol·licita una condemna de 15 anys de presó per a Fernández Díaz i Martínez. Les acusacions han demanat al jutge que reobri les perquisicions per a investigar la presumpta implicació de l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal, arran de la difusió d'una conversa seva amb el comissari Villarejo en 2013. No obstant això, la Sala penal de l'Audiència Nacional ha recolzat la decisió de García Castelló de donar per resolta la instrucció.

Els Whatsapp de la Kitchen posen noms als infiltrats en l'independentisme

En converses de WhatsApp presentades com a proves en la investigació del cas Kitchen, s'han revelat noms d'agents infiltrats dins del moviment independentista català. Segons informa El Nacional, els noms dels agents apareixen en les converses mantingudes per l'excomissari José Manuel Villarejo i altres implicats en el cas. Els noms dels agents infiltrats han estat compartits amb altres membres dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol i podrien haver estat utilitzats per a recopilar informació sobre els líders del procés independentista. Els investigadors estan analitzant les converses per a determinar la implicació dels agents infiltrats en les operacions de la Kitchen i si van ser fets servir per a influir en la política catalana durant els anys en què es va dur a terme l'operació.

Aquestes identitats de confidents s'han trobat en un paquet de 23 converses que el jutge Manuel García Castellón ha ordenat retirar de la causa temporalment per vetllar per la "seguretat nacional". De fet, aquest dilluns el magistrat va suspendre l'accés a les converses que formen part del sumari del cas Kitchen. Els missatges contenen noms d'informants "sobre presumptes actes de corrupció de polítics independentistes catalans.