Manuel Valls va xivar-se a Emmanuel Macron. L'alcaldable per Barcelona va trucar ahir dilluns al president francès, al primer ministre, Édouard Philippe, i a líders parlamentaris a França per alertar-los de l'"escandalós" manifest d'un grup de senadors francesos sobre el procés sobiranista a Catalunya.

En concret, 41 senadors francesos de diferents partits d'esquerres i de dretes van subscriure un manifest per denunciar "la repressió" contra els presos polítics i demanar que França i la Unió Europea intervinguin per "restablir les condicions del diàleg".

Valls, en declaracions a l'agència Efe, ha assenyalat que "aquests senadors representen el 12% del Senat francès" i són "gent que no coneix la situació catalana", perquè "pensa que hi ha presos polítics" arran del conflicte polític a Catalunya.

Trucada a Iceta

Valls, "preocupat per l'efecte d'aquesta crida", va trucar a Macron, a Philippe i a altres dirigents parlamentaris d'En Marche, del Partit Socialista francès i de forces del centredreta, per posar-los en alerta.

L'ex-primer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona també es va posar en contacte amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per demanar-li que també fes gestions davant els seus col·legues socialistes francesos.

Finalment, el govern de França va reiterar ahir dilluns la seva confiança en la democràcia espanyola i en el seu Estat de dret, a l'hora que va cridar a no interferir-se en la situació sobre Catalunya.