Amb les enquestes que situen al PP a només dos escons de la majoria absoluta, en els escenaris més favorables, Vox ha tret la seva artilleria pesant per intentar ser imprescindibles perquè els populars puguin formar govern a Andalusia i entrar al segon Executiu autonòmic després de Castella i Lleó. I el seu as a la màniga no forma part del partit ultra espanyol. Semblava que ho era la mateixa Macarena Olona, però l'han acabada amagant mentre es disfressa amb vestits de gitana i es passeja amb mocadors de Manila per les places de toros de la regi´`o. . L'han anat a buscar a Itàlia i l'han trobat en la figura de Giorgia Meloni, una de les fundadores del partit d'ultradreta Fratelli d'Italia, que deixa a la seva esquerra al mateix Meteo Salvini, que fins ara era un admirat d'Abascal i a qui l'ultra, hereva del neofeixista Moviment Social Italià, ja fa ombra. 

En un discurs que va anar pujant de to fins a cridar, la líder ultradretana Meloni, admiradora de Trump i Orban, va arribar a posar dempeus a la mateixa Olona però també al líder del partit, Santiago Abascal, i a altres càrrecs com Jorge Buxadé, la cara visible dels ultres al Parlament Europeu. Meloni, que va acabar el seu discurs a crit de "Viva España" i "Viva Itália", augurava la presidència de l'alacantina, mal empadronada a Salobreña (Granada) tot i que això no ha evitat que es pugui presentar a les eleccions a l'espera que un jutge de Madrid es pronunciï sobre la seva candidatura, a Andalusia i la de Abascal al govern espanyol. 

"Sí a la universalitat de la creu" 

Amb un discurs molt dur, centrant-se sobretot contra el col·lectiu LGTBI, en el mes de l'orgull de aquesta comunitat, i contra el que ells anomenen "ideologia de gènere" en referència a polítiques feministes a favor de la igualtat, Meloni ha estat ferventment aplaudida pels seguidors ultres del partit, que segons les enquestes milloren el seu resultat del 2019, però no ho fan amb l'efecte que esperaven després d'anunciar la candidatura d'Olona, a qui Abascal ja veia presidenta. "No hi ha mediacions possibles: o es diu "sí" o es diu "no". Sí a la família natural, no als lobbies LGTB; sí a la identitat sexual, no la ideologia de gènere: sí a la cultura de la vida, no al abisme de la mort; sí a la universalitat de la creu, no a la violència islamista; sí a les fronteres segures, no la immigració massiva; si a la feina pels nostres ciutadans, no a les grans finances internacionals; sí a la sobirania dels pobles, no als buròcrates de Brussel·les", va bramar ahir diumenge a Marbella mentre era ovacionada. 

Inspiració per a Olona 

Després del seu acte conjunt, Macarena Olona ha agraït via Twitter la intervenció de la líder dels Fratelli amb un clar missatge en italià: "Grazie, Sei ispirazion", li ha escrit, "Gràcies. Ets una inspiració", unes paraules acompanyades d'una foto de les dues polítiques ultres abraçant-se. 

Per la seva part, l'altra protagonista de la jornada, Meloni ha publicat també un missatge a les xarxes: "Després de votar aquest matí, he arribat a Marbella per donar suport a la candidatura de la meva amiga Macarena OIona a la presidència de Andalusia amb els patriotes espanyols liderats per Santiago Abascal", en referència a les eleccions municipals que es van celebrar ahir a Itàlia. Al seu torn, el líder nacional de Vox ha destacat en una piulada el "gran ambient" viscut a la ciutat malaguenya i ha assegurat que "el 19 de juny, el canvi real inundarà les urnes desfiant els pronòstics falsaris de enquestadores i tertulians".