Santiago Abascal deia fa unes setmanes que a Macarena Olona, la candidata de Vox a la Junta d'Andalusia, se li estava "posant cara de presidenta". Aquesta possibilitat sembla ara més lluny que mai, ja que l'Ajuntament de Salobreña, el municipi on Olona es va empadronar sense haver-hi viscut per poder-se presentar a les eleccions autonòmiques del juny, ha anul·lat el seu empadronament. Tot plegat arriba després de setmanes de polèmica: la candidata de Vox és nascuda a Alacant però diputada al Congrés per Granada, d'on es reivindica perquè els "andalusos naixem on volem", defensava. La realitat, però, és una altra, ja que si bé et pots presentar a unes eleccions generals sense estar empadronada a la teva circumscripció, no passa el mateix a Andalusia: hi has de viure. Per això, a finals de novembre i quan el seu nom ja estava a totes les paperetes de la formació ultra, és un dels seus actius electorals més importants i cara visible del partit, es va empadronar al municipi granadí de Salobreña, a la casa del president del partit a la província, sense que hi hagués cap mena de contracte de lloguer ell mateix va reconèixer que només hi anava a alguns dies de vacances. 

Aquest matí, l'Ajuntament del municipi ha iniciat un procediment de baixa d'ofici en l'empadronament municipal d'habitants d'aquesta localitat de la Costa Tropical de Granada per part de la candidata de Vox a la Junta per revisar si s'ha produït una suposada "inscripció indeguda". En un informe de secretaria, a què ha tingut accés EFE aquest divendres, s'explica que el passat 25 de novembre, a través d'un decret d'alcaldia, es va procedir a la inscripció padronal d'Olona. Hores més tard, s'ha confirmat que el Consistori ha donat de baixa a Olona del seu padró municipal, segons ha confirmat la institució en una nota de premsa. Ara, s'obre un període de 15 dies perquè la líder d'extrema dreta pugui presentar al·legacions. 

Olona acusa PP i PSOE  

Quan ja havia saltat la notícia de l'inici del procediment de baixa, però encara no s'havia confirmat, Olona ha denunciat aquest mateix divendres que el "binomi del PP i el PSOE" està darrere d'una notícia falsa intencionada sobre el seu empadronament perquè estan "atemorits" davant la seva arribada a San Telmo, seu de l'Executiu andalús. La diputada al Congrés ha fet aquestes declaracions a Radio Decisión i Vox les ha difoses per les xarxes socials. "No sé fins on estan disposats a arribar. Sé fins a on estic jo disposada a arribar; que ningú s'atreveixi a enganyar-nos. La notícia falsa sobre el meu empadronament suposadament fraudulent és, sense cap mena de dubte, obra seva després de sentir-me dir que entraré a San Telmo com una autèntica escombra", ha bramat. En el mateix sentit, ha insistit que seguirà en direcció cap a la presidència de la Junta: "És el nostre objectiu i el destí final és Espanya".