Ignacio Garriga, líder de Vox a Catalunya, ha exigit a Laura Borràs que anul·li immediatament l'acte de recepció als presos polítics indultats al Parlament. Segons el polític, aquesta rebuda "és un acte d'enaltiment a la figura de colpistes, malversadors i responsables que han condemnat Catalunya a la divisió i l'enfrontament i el benestar de generacions futures". 

En aquest sentit, ha insistit que el seu partit no tolerarà que "la casa de tots, on estan representats els partits polítics votats pels catalans, es converteixi en el circ del separatisme". Amb aquest acte, Garriga considera que l'independentisme, al qual ha definit com una "minoria privilegiada", s'està apropiant de les institucions. La recepció tindrà lloc aquesta tarda al Parlament de Catalunya. Abans, el Govern els rebrà al Palau de la Generalitat. 

Batalla per recuperar Catalunya

"La presidenta del Parlament de Catalunya vulnerarà una vegada més l'article que li exigeix una neutralitat pròpia del càrrec que ostenta i rebrà de forma oficial els socis de Sánchez, els socis del partit d'ETA i els responsables que Catalunya no gaudeixi de la llibertat política", ha continuat Garriga, que ha definit els presos com "una banda de delinqüents". Per altra banda, ha assegurat que "ni Catalunya, ni les institucions, ni els carrers, ni la llengua pertanyen al separatisme" i ha promès que Vox "batallarà fins a les últimes conseqüències" per recuperar Catalunya. 

 

Retirada de la bandera LGTBI

El líder ultra, però, no només ha demanat cancel·lar l'acte, sinó també retirar la bandera LGTBI, "la del arc de Sant Martí", de la cambra catalana, que avui s'ha penjat per commemorar el dia de l'Orgull. La presidenta Laura Borràs ha compartit una imatge a Twitter en què se la veu posant al costat d'un altre emblema a l'interior del Parlament. En aquest sentit, Garriga ha defensat que "les úniques banderes que han d'estar en aquest edifici oficial han de ser la nacional, la catalana i l'europea".

bandera lgtbi parlament acnBandera LGTBI al Parlament de Catalunya / ACN 

A la plaça Sant Jaume també hi llueixen les banderes en suport del col·lectiu LGTBI. El president Aragonès i la consellera de Feminismes i Igualtat n'han desplegat una al balcó del Palau de la Generalitat. En aquest acte, Aragonès ha traslladat a diverses entitats presents la voluntat de l'executiu de donar un "impuls" a les polítiques d'igualtat, per combatre totes les formes de discriminació i violència. Per la seva part, Ada Colau ha penjat també una bandera a la façana de l'Ajuntament i ha assegurat que en un dia com avui se celebren els avenços fets per construir una Barcelona "lliure, fraterna i orgullosament diversa", remarcant, però, que encara "queda molt per fer". 

generalitat aragones verge bandera lgtbi acn

Aragonès i Verge amb representants d'entitats del col·lectiu LGTBI a la balconada del Palau la Generalitat / ACN