Les enquestes situen els Fratelli d'Itàlia, el partit més d'ultradreta dels que es presenten a les eleccions italianes, com a guanyadors dels comicis d'aquest diumenge. Els "Germans" són l'homòleg italià de Vox, comparteixen grup al Parlament Europeu, i els seus líder, Georgia Meloni i Santiago Abascal són amics, s'entenen i es promocionen mútuament, tot i que els italians no han emprat els espanyols en la seva campanya electoral, excusant-ho per la curta durada de la campanya.  Amb tot, els ultres espanyols estan immersos en la que és la seva primera guerra interna i la protagonista és qui fins ara era una de les cares més visibles del partit: Macarena OIona. L'alacantina, que va abandonar Andalusia després de ser relegada a la irrellevància, ara ataca el seu expartit, però abans Abascal l'havia promocionada com la Meloni espanyola.

 Eleccions d'Itàlia 2022: qui és qui dels principals candidats

Ara, entre els retrets mutus de dos dels líders més mediàtics de l'ultradreta a Espanya, Abascal confia que les previsions del triomf de Meloni es converteixin en una realitat i això suposi un impuls per la seva formació, després que Olona hagi ocupat el focus mediàtic. La italiana ja va dir fa uns dies que espera que el seu triomf sigui una empenta per la dreta espanyola i que aquesta pugui prendre el poder. Si Vox comptés entre els seus aliats amb la presidenta italiana, la situació canviaria en la que és fins ara la seva primera tempesta política, almenys que hagi transcendit.

Recolzar-se en Meloni per agafar embranzida 

En aquests moments, qui té la iniciativa és Olona, ja que és ella qui se'n va a fer el Camí de Santiago, ofereix entrevistes i carrega contra el seu excap, mentre aquest s'arrossega al seu darrere. Segons El Independiente, des de Vox reconeixen que un triomf ultra a Itàlia no té perquè voler dir que a Espanya el seu partit recuperi embranzida, que ha perdut d'ençà de l'arribada d'Alberto Núñez Feijóo al Partit Popular, però si que pot crear una imatge positiva per aconseguir que es deixi de parlar dels seus problemes interns i poder-se tornar a centrar en les seves propostes polítiques, siguin quines siguin. Olona no sembla estar per la labor i continua fent xerrades a les universitats arrossegant el seu propi públic. 

Aquesta és la gran obsessió del partit. Saben que no hi ha cap líder que tingui el "carisma" d'Olona, una de les cares més visibles de la formació fins que es va presentar a Andalusia, on va fracassar després d'una campanya marcada pel seu empadronament fraudulent i presentar-se com si fos de Granda, quan mai no hi ha viscut, amb un programa ple de tòpics. Un mes després, renunciava al seu escó per motius mèdics, dels quals no se n'ha sabut res més des que ha tornat al focus mediàtic. Des de Vox, per això, eviten parlar del tema, assegurant que és un serial de finals d'estiu, segons el polític Iván Espinosa de los Monteros, mentre Abascal només s'ha limitat a donar l'enhorabona a Olona per la seva sospitosament ràpida recuperació.