Durant la campanya de les eleccions andaluses, des de Vox es venia Macarena Olona (llavors la comunió entre ella i Santiago Abasacal era absoluta, a diferència d'ara) com la Giorgia Meloni de Granada. Llavors, quan la líder del neofeixisme italià va participar en un dels mítings del partit ultradretà poca gent lluny d'aquest entorn sabien qui era aquesta dona, que encapçala els Fratelli d'Italia i també totes les enquestes per a les eleccions italianes d'aquest cap de setmana. Ara, està a punt de convertir-se en presidenta del país, mentre espera que la seva més que possible victòria pugui suposar al mateix temps una empenta pels ultres espanyols, tot i que aquests s'han desinflat a les enquestes, en gran part per l'arribada d'Alberto Núñez Feijóo a la presidència del PP. 

Eleccions d'Itàlia 2022: qui és qui dels principals candidats

Ara, en una entrevista a Efe, i amb la confiança que dona una bona posició als sondejos ha assegurat que espera que si la ultradreta acaba triomfant a Itàlia, com tot indica que ha de passar després d'una campanya marcada per les seves polèmiques publicacions a les xarxes socials, aquesta victòria acabi suposant una empenta també pels partits espanyols més conservadors. Amb tot, ella no es refereix als Fratelli ni tampoc a Vox com a ultradreta, sinó que parla de centredreta, tot i que les seves propostes són clarament extremistes i el partit prové del moviment neofeixista italià. 

Relació d'amistat amb Santiago Abascal 

Així, Meloni espera que "el centredreta italiana guanyi les eleccions i que això pugui obrir un camí similar a Espanya els pròxims mesos. En temps difícils, com els que estem vivint, la concreció i el pragmatisme dels conservadors són molt més efectius que les receptes ideològiques de l'esquerra". Amb tot, tal com ha reconegut la mateixa política, durant la campanya no ha recorregut a Abascal per intentar esgarrapar vots entre els votants de dretes que tenen moltes opcions per escollir en aquestes eleccions. Amb tot, si que l'ha trucat, quelcom gens excepcional segons Meloni, ja que els uneix "el respecte mutu, l'amistat i la lleialtat". 

Tal com apunta Meloni en la mateixa entrevista, la campanya electoral a Itàlia ha estat curta després que es convoquessin les eleccions a finals de juliol. Va ser llavors quan va caure Mario Draghi, fins aleshores primer ministre. Els resultats d'aquesta votació parlamentaria van ser una sorpresa perque en un país amb una cultura política volàtil, Draghi havia aconseguit generar consens. De fet, el seu govern "d'unitat nacional" sumava a tots els partits menys un, precisament els Fratelli de Meloni. Tot i que les enquestes mostren un triomf plàcid de la seva coalició, cal tenir en compte que hi ha un 40% d'indecisos.