Fins fa poc, a Vox tothom anava a l'una. Ningú discutia el seu president, Santiago Abascal, i no hi havia ningú que se sortís de la línia oficial del partit. O almenys així ho semblava de cara a la galeria. Ara, però, la situació cada dia es complica més, arran de la resurrecció de Macarena Olona després d'abandonar el seu escó a Andalusia excusant-ho en motius mèdics. La veritat és que tant l'alacantina com la direcció del partit a Madrid esperaven que Vox pogués assumir la vicepresidència de la Junta, però una gran victòria de Juanma Moreno els va situar en una posició de irrellevància que avorria Olona. Quan va marxar, va agraïr al partit el seu suport, però ara ha tornat com un vers lliure, fet que incòmoda a Santiago Abascal, en una situació de tensió que va escalant i que a hores d'ara, amb la política sent el centre d'atenció, no sembla que s'hagi d'aturar. 

Poques setmanes després de renunciar al escó del Parlament andalús, Olona va organitzar un pelegrinatge pel camí de Santiago on es va reunir amb alguns dels seus seguidors en el que ella descrivia com una aventura dura i solitària, però que en realitat només va durar quatre etapes per Galícia. Aplaudida pels més propers, ha optat per tornar a l'escena pública, primer amb una xerrada a la universitat de Granada, que va acabar amb disturbis i la intervenció de la policia i ara a Múrcia. 

Una situació inèdita i incòmoda 

Davant d'aquest gir de guió i amb el focus de nou sobre Olona, Santiago Abascal s'ha mostrat sorprès en les últimes hores per la recuperació d'Olona d'una malaltia que va provocar que hagués de abandonar la política i de la qual ja no sembla patir-ne els efectes. Tal com ha remarcat Abascal, el panorama ha canviat radicalment en "només un mes i mig", quan Olona el va informar que abandonava el partit per motius de salut i que espera que sigui ella mateixa qui li aclareixi si s'afiliarà de nou al partit en una situació inusual per a Vox i el seu líder. 

Aquesta situació, alimentada per la mateixa Olona, és incòmoda pel partit i per això un dels seus dirigents, Ivan Espinosa de los Monteros ha sortit al pas a negar qualsevol mena de rumor. En aquest sentit, ha insistit en l'afecte que sent per Olona, deixant ben clar que no "contribuirà en un serial post-estiu propi de la premsa rosa".