L'acord al qual han arribat ERC i Junts per formar un nou Govern de la Generalitat és "la pitjor notícia per a Espanya". Així ho valorat el vicepresident primer d'acció política de Vox, Jorge Buxadé, que no s'ha estat d'amenaçar els partits independentistes amb els tribunals i la presó.

"És una molt mala notícia per a Espanya, la pitjor notícia per a Espanya, que dues forces separatistes sumin per governar una regió", ha lamentat. Buxadé ha vaticinat que el nou Govern es mantindrà "rebel" i l'ha acusat de ser l'executiu de l'"adoctrinament a les aules, l'adoctrinament a través dels mitjans públics" i "el Govern de la violència que es manté en el cop d'Estat".

El dirigent ultra també ha acusat els independentistes i els seus governs de ser els responsables de la "ruïna econòmica catalana" i ha afirmat que és l'executiu que "ha provocat una guerra civil encoberta entre catalans".

Recorrent a la ironia, el dirigent de Vox ha comentat que tot i que l'acord és una "mala notícia" per a Espanya, segur que "els 500 alts càrrecs separatistes que tenen quatre anys més de feina estaran molt contents".

L'amenaça de la presó

Per tal de calmar els seus electors, Buxadé ha assegurat que el líder del partit a Catalunya, Ignacio Garriga, i la resta de diputats ultres al Parlament "tindran una veu ferma i decidida i controlaran l'acció política del Govern". A més, ha amenaçat els futurs membres de l'executiu amb els tribunals i la presó "en cas que cometin il·legalitats".

Aquesta és una consigna que el mateix Garriga ja ha anat proclamant en els primers mesos d'activitat a la cambra catalana. Els darrers exemples han estat portar a la Fiscalia l'anul·lació d'un contracte de la CCMA a Mediapro per part d'un tribunal i denunciar als lletrats de la institució els advertiments que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha fet als parlamentaris de Vox cada cop que han sortit a parlar al faristol en sessions plenàries. Borràs i Garriga s'han acusat mútuament de violar el reglament del Parlament i el codi de conducta.

 

Imatge principal: el vicepresident primer d'acció política de Vox, Jorge Buxadé / Foto: Óscar Cañas (Europa Press)