El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha anunciat que denunciarà davant dels lletrats del Parlament la "censura" que la presidenta de la Cambra, Laura Borràs, està aplicant -al seu parer- als diputats de la formació d'ultradreta. Garriga s'ha referit al toc d'atenció que Borràs li va fer ahir al ple sobre la Covid.

Després que el líder ultra acusés de "delinqüents" els MENA que viuen al centre que hi ha a Calella i apuntés que tot és culpa del "multiculturalisme", Borràs va picar-li el crostó recordant-li que l'article 7.2 del codi de conducta del Parlament diu que" els diputats han de mantenir en tot moment una conducta respectuosa i també una actitud escrupolosa i exemplar d'acord amb el principi d'igualtat, sense discriminació per raó de gènere, orientació sexual, creences, ideologia, origen, condició social, ètnia, llengua o qualsevol altre".

 

Garriga ha qualificat l'actitud de Borràs de "sectària" i d'"acte d'hipocresia" i l'ha rebatut exposant un altre article, el 39 del reglament del Parlament, que assegura que la presidència de la Cambra ha de ser imparcial. "Cada cop que puja al faristol algun diputat de Vox, Borràs surt a censurar i a intentar emmordassar la formació que lidera l'oposició i el dret a dissentir després de 40 anys del jou nacionalista i de l'esquerra", ha lamentat.

 

Sol·licitud als lletrats

Així doncs, el líder de Vox a Catalunya ha anunciat que el proper dilluns sol·licitarà un informe als serveis jurídics del Parlament "perquè es posicionin davant de la censura de la presidència del Parlament". "Demanaré quins articles avalen la seva censura", ha concretat. Ara bé, Garriga ha advertit que no canviaran els seus discursos perquè "hem vingut a denunciar els problemes reals de la ciutadania".

De fet, Garriga s'ha vingut amunt i, igual que ja va fer ahir, s'ha erigit ell mateix com a líder de l'oposició davant de la "renúncia" del candidat del PSC, Salvador Illa. El dirigent ultra l'ha acusat de ser massa proper a l'independentisme i "els comunistes de Podemos" i de buscar un pacte amb ells.

Per últim, des de Vox s'ha tornat a titllar les negociacions per fer Govern de "repartiment de botí" entres els dos principals partits independentistes. Aquesta és una idea que ja va expressar ahir quan va assegurar que "el que amaga aquest veritable teatre no és cap altra cosa que els independentistes han convertit a Catalunya en un botí a repartir entre Lledoners Waterloo". Garriga ha recordat que hi ha 500 alts càrrecs en joc.

 

Imatge principal: el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, en la roda de premsa d'aquest divendres / Foto: ACN