La diputada d'ERC Laura Vilagrà ha apuntat que el president a l'exili, Carles Puigdemont, "no mostra molt d'entusiasme pel pacte" que les dues principals forces independentistes han firmat per formar el nou Govern.

En una entrevista al Preguntes Freqüents de TV3, Vilagrà ha assenyalat que el més important és que el pacte ha estat avalat per la militància tant de Junts com d'ERC. "Quan negociem, l'alternativa que surt de les dues propostes és la que tira endavant. No tothom queda satisfet al 100% però si globalment l'acord és bo, i aquest acord és bo globalment, doncs és el punt en què ens trobem i hem d'estar satisfets", ha comentat.

D'aquesta manera Vilagrà ha reaccionat a la carta que Puigdemont va enviar a la militància del seu partit, en què va reclamar respecte per part de l'altre soci del Govern, mentre defensava la unitat independentista ara traduïda en el nou executiu de Pere Aragonès, i reivindicava la vigència del mandat del referèndum de l'1-O.

Les renúncies d'Artadi i Rius

Per altra banda, Vilagrà ha admès que li va sorprendre que Elsa Artadi renunciés estar al pròxim Govern, així com el també negociador de Junts Josep Rius. "Cadascú té les seves decisions personals a prendre i col·lectives, segur que hi haurà altres persones amb ganes de tibar el carro".

En qualsevol cas, sí que ha reconegut que està "amb ganes d'aportar el que calgui al país" i ha deixat entreveure que qui ocupi Presidència no serà el portaveu del Govern, com en els darrers anys.

"En les travesses que fem tots, segur que hi posàvem la possibilitat que hi fossin", ha apuntat la diputada d'ERC i futurible consellera de Presidència. Vilagrà, però, no ha volgut revelar si serà ella qui ocupi aquesta cartera, tot i que sí s'ha posat a disposició de Pere Aragonès.

Jaume Giró

Pel que fa la proposta de Junts perquè Jaume Giró ocupi la conselleria d'Economia, Vilagrà ha evitat fer-ne una valoració i ha indicat que no l'ha sorprès. "Sempre és bo que en política vinguin persones noves", ha afegit la diputada d'ERC, que ha recordat que en els darrers anys ha crescut la incorporació d'independents a la política catalana. D'altra banda, s'ha mostrat segura que Giró podrà tirar endavant els pressupostos amb els partits que han donat suport a la investidura d'Aragonès i ha obert la porta als comuns.