L'empresari i exdirector general de la Fundació La Caixa Jaume Giró podria convertir-se en el proper conseller d'Economia del Govern de la Generalitat, segons ha avançat l'Ara i ha confirmat ElNacional.cat.

El departament d'Economia és un dels que correspondrà ocupar a Junts, segons l'acord a què va arribar el passat cap de setmana el partit de Carles Puigdemont amb ERC i que ha permès tirar endavant avui la investidura de Pere Aragonès. El secretari general del partit, Jordi Sànchez, hauria ofert aquesta responsabilitat a Giró a començaments de setmana. A més, Giró s'hauria reunit prèviament amb Puigdemont a Waterloo.

Economia és una de les conselleries de més pes polític del Govern. Aquesta darrera legislatura i l'anterior, ha estat vinculada a la vicepresidència del Govern, sota la batuta primer d'Oriol Junqueras i després de Pere Aragonès. Això no obstant, Jordi Sànchez assegurava aquest dimarts en una entrevista a ElNacional.cat, que Junts encara no havia decidit a quin departament vincularà la vicepresidència.

La Caixa

Giró va abandonar la direcció general de la Fundació La Caixa el desembre del 2019. Aleshores es va atribuir la seva marxa de l’entitat, a la qual treballava des del 2009, a discrepàncies davant la decisió de traslladar la seu social de la Fundació Bancària i Critèria fora de Catalunya arran del referèndum de l’1-O.

Prèviament la seva trajectòria professional l'havia portat a ocupar responsabilitats a Gas Natural i Repsol. A partir del 2020 va fundar a Barcelona la seva pròpia empresa amb una oficina internacional de consultoria. 

Barça i Laporta

Els darrers mesos, a més, el nom de Giró s’ha fet especialment popular després que es va incorporar a la candidatura de Joan Laporta a la presidència del Futbol Club Barcelona com a responsable de l'àrea econòmica i va protagonitzar diferents debats enfront del candidat rival, Víctor Font. Això no obstant, poc abans que la nova directiva assumís els seus càrrecs, va renunciar a incorporar-s'hi.

Fins ara, les especulacions i travesses que s'havien apuntat per ocupar aquesta conselleria assenyalaven el nom de la portaveu de Junts, Elsa Artadi, que dimarts va negar que tingués intenció de formar part del nou Govern, i el fins ara conseller d'Empresa, Ramon Tremosa.

 

A la imatge principal, Jaume Giró, el nom del qual s'apunta com a futur conseller d'Economia del govern de Pere Aragonès / Sergi Alcàzar