La portaveu de Junts, Elsa Artadi, no formarà part del Govern de Pere Aragonès que s'haurà de constituir la setmana vinent, segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat ElNacional.

La notícia ha transcendit després que Artadi abordés aquesta decisió ahir amb el president del partit, Carles Puigdemont, i avui amb el secretari general, Jordi Sànchez, i amb el grup municipal de Junts a Barcelona.

El nom de la portaveu del partit és una habitual en les travesses a consellera tant d'aquest com en anteriors Governs. Ja abans que dilluns s'anunciés l'acord entre ERC i Junts per al nou executiu el nom d'Artadi s'apuntava com una candidata amb moltes possibilitats per ocupar la conselleria d'Economia i la vicepresidència.

Prioritat municipal

Fonts properes a la portaveu assenyalen que Artadi hauria apostat per mantenir la seva prioritat en la política municipal després que a les darreres eleccions va ser la candidata a l'Ajuntament de Barcelona.

Altres fonts del partit assenyalen així mateix les diferències que haurien sorgit amb Sànchez després que el secretari general va assumir en solitari les negociacions amb ERC per aconseguir tancar un acord de Govern. Fins aquell moment, Artadi havia format part de la delegació de negociadors de Junts, amb els diputats al Parlament Josep Rius i Francesc Dalmases i la diputada al Congrés Míriam Nogueras.

Set consellers de Junts

La voluntat de Junts és que dels set departaments que li corresponen al futur Govern Aragonès, quatre estiguin encapçalats per dones. Junt amb Artadi, s'han barallat els noms de la portaveu al Parlament, Gemma Geis, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, o la fins ara consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Pel que fa als consellers, amb la marxa d'Artadi guanya més pes en l'àrea econòmica el fins ara conseller d'Empresa, Ramon Tremosa; mantenen el pols per al nou departament de Política Territorial i Digital Damià Calvet i Jordi Puigneró; i l'únic nom que es dona pràcticament com a segur és el del conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

 

A la imatge principal, la portaveu de Junts, Elsa Artadi / Júlio Díaz