La imparcialitat, als fiscals, se'ls suposa. Però, en ocasions, brilla per la seva absència. Els riures, les ganyotes i els comentaris per sota del nas dels fiscals del Tribunal Suprem Javier Zaragoza i Javier Moreno, a la sessió d'aquest dimarts del judici contra els líders del procés, poden ser qualificats de qualsevol cosa menys d'imparcials.

El moment, recollit en aquest vídeo que ofereix ElNacional.cat, ha estat en l'interrogatori de l'advocat de la defensa Xavier Melero al cap de la Brigada d'Informació de la Prefectura Superior de Policia a Catalunya, Manuel Quintela, que ha obert la sessió.

Els advertiments que sovint deixa anar el president de la sala, Manuel Marchena, sobre qualsevol gest que impliqui aprovació o desaprovació de les declaracions a les testificals no semblen haver fet cap efecte en els representants del ministeri públic. Ignorància? Rebel·lia? O potser és que tenen butlla?

De fet, no és el primer cop que es detecta aquesta actitud durant el judici a les files de la fiscalia. També la fiscal Consuelo Madrigal va ser enxampada el dijous 21 de març en plena assistència a uns guàrdies civils durant l'interrogatori, en què els feia literalment d'apuntadora.