La localitat de Verges (Baix Empordà) ha tornat a ser el blanc aquesta matinada de l'acció d'escamots d'ultradreta que han causat danys en el mobiliari urbà, fent pintades i retirant llaços grocs i estelades. Així ho ha denunciat l'alcalde de localitat, Ignasi Sabater, des del seu compte de Twitter. "Aquesta matinada han tornat a Verges a escampar tot el seu odi. Ho han arrabassat absolutament tot i han pintat mobiliari públic", explica.

Una dotzena de persones han arrencatles estelades que hi ha penjades als fanals del carrer de Girona, segons ha confirmat  la tinenta d'alcalde del municipi, Susagna Ribas, que ha assenyalat que en aquesta ocasió les "han tret totes". A més,  "han pintat la bandera espanyola sobre dels fanals" on hi havia una cinta de plàstic de color groc.

L'Ajuntament de Verges ja ha denunciat les pintades perquè malmeten el mobiliari urbà. Aquest dimecres a les cinc de la tarda han convocat a tots els veïns per tornar a penjar les estelades als fanals i "treure la bandera espanyola" que han pintat a dalt i baix dels plàstics grocs que envolten els pals de l'enllumenat públic.

Verges ja va ser objecte la matinada del 7 de novembre dels estralls provocats per un escamot d'ultradreta  que va omplir la localitat de pintades feixistes, homòfobes i en contra de l'independentisme, a més d'arrencar totes les estelades que hi havia en aquest poble.

L'alcalde Ignasi Sabater ha demanat avui als responsables de l'atac d'aquesta matinada "per què no veniu de dia, a cara descoberta i ens digueu quin problema teniu?". I afegeix "Suposo que això de dialogar no va amb vosaltres", afegeix.

Verges, localitat natal de Lluís Llach, que ara encapçala el Consell Assessor per a l'Impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, ha patit més atacs. La nit del 31 de juliol a l’1 d’agost, una desena d’encaputxats va provocar escenes de tensió amb els veïns quan retiraven estelades i llaços grocs. L’acció va coincidir precisament amb la crida dels líders de la formació unionista Ciutadans a retirar llaços grocs arreu del país. 

Arran de l'atac del 7 de novembre el president Quim Torra es va traslladar a Verges per expressar el seu suport i solidaritat amb la localitat i els seus habitants.

Torra Verges - ACN