Un escamot d’ultradreta ha emplenat aquesta nit la localitat de Verges (Baix Empordà) de pintades feixistes, homòfobes i en contra de l’independentisme, a més d’arrencar totes les estelades que hi havia en aquest poble.

Així ho ha afirmat l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater (CUP), al seu compte de twitter, on ha assegurat que “un grup de feixistes, amb la cara tapada, organitzats i amb nocturnitat”, ha arrencat les estelades a més de fer pintades en cases particulars.

Verges, que és el poble natal de Lluís Llach -el qual ara encapçala el Consell Assessor per a l'Impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent-, ja va patir a l’estiu un atac d’escamots ultres. Va ser la nit del 31 de juliol a l’1 d’agost, quan una desena d’encaputxats va provocar escenes de tensió amb els veïns quan retiraven estelades i llaços grocs. L’acció va coincidir precisament amb la crida dels líders de la formació unionista Ciutadans a retirar llaços grocs arreu del país.

En declaracions a El Nacional l'alcalde ha afirmat que Verges "ha rebut la visita de grups feixistes que actuen de nit i encaputxats", en el que es tracta d'un "nou atac al poble i als veïns que han vist com algunes de les seves cases es despertaven amb pintades totalment vergonyoses". A més, ha anunciat que diversos veïns presentaran denúncia i que l'Ajuntament es personarà com a acusacio particular.

Rebuig de Puigdemont

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha estat dels primers a expressar el seu rebuig als actes vandàlics.