Una forma diferent de celebrar el quart aniversari de l'1-O. L'advocat Andreu Van den Eynde, que va defensar Oriol Junqueras en el judici al procés, ha tornat a la primera plana després d'estrenar cançó i banda de rock reivindicatiu.

99% és el nou grup de música de Van den Eynde, que ha debutat a les xarxes amb un tema de presentació: Som el 99, enregistrat amb la col·laboració del grup de rap Lágrimas de Sangre. Els rapers, però, no són els únics que s'han sumat al naixement d'aquesta nova banda de rock.

Cares conegudes: Vivet i Fernàndez

En el vídeo de presentació que ha penjat el grup a Youtube hi veiem dues cares conegudes, més enllà de la de l'advocat. Es tracta del jove activista independentista represaliat Marcel Vivet i de l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, que ajuden a donar un toc humorístic a la cançó, per dir-ho d'alguna manera. No canten, però actuen.

En aquest sentit, els diners que es recaptin amb aquesta iniciativa es destinaran a l'organització antirepressiva de Vivet. Cal recordar que l'activista està condemnat a cinc anys de presó, tot i que ara per ara està en llibertat mentre espera que es resolgui el seu recurs.

La banda de Van den Eynde defineix la seva música com a rock de militància política, que recorda als californians Rage Against the Machine. La seva intenció és generar debat polític.

Si bé la primera cançó l'han fet amb Lágrimas de Sangre, la voluntat del grup és obrir-se a altres col·laboracions. En aquest sentit, l'advocat ha assegurat que "és una banda que va a la recerca de lletristes i cantants que hi vulguin col·laborar" amb l'objectiu de "fer lletres que remoguin consciències i que canviïn el món".

Quatre membres

99% està formada pel mateix Andreu Van den Eynde (guitarrista), el seu germà Víctor (bateria), el membre de la Fundación Tony Manero Lalo López (baixista) i el productor Guillamino (Pau Guillamet). A més, en aquesta cançó canten els integrants de Lágrimas de Sangre Still Ill, Neidos i Microbio.

Si bé la lletra de la cançó és llarga, la primera estrofa és suficient per saber quin és l'estil d'aquesta nova banda: "És una antiga lluita, amb nova sang i nova aura, per fer caure el règim del 78 que avui encara instaura por, un contenidor no pot tenir més drets que jo, parleu de la violència i jo vull parlar del dolor".

 

Imatge principal: Imatge de presentació del nou grup d'Andreu Van den Eynde / 99%